SKener: Dambrauskas, gdje ste se družili s Dalićem

Blog 21. stu 202120:35 > 21:06 0 komentara
AP Photo/Anton Uzunov

Livaja je jednoj gubitiničkoj momčadi donio hajdučko srce. A Krovinović je kupovina koja će se u končanici isplatiti.

Bio sam u šoku. Kao kad izađeš iz kazališta ili kina ili kada zaklopiš knjigu koja te ‘izbije iz cipela’. To je dojam nakon Jadranskog derbija (3:2 pobjeda Hajduka) koji će nositi epitet – ako ne već jedan od najvećih, ali onda svakako jedan od najluđih.

Nakon kukvičkog Osijeka i sterilnog Krznara, dobili smo pravu eksploziju na Rujevici. Devedeset minuta nakon kojih ću se usuditi reći – HNL je liga vrijedna svake pažnje. I volio bih da ga prenose moji dečki.

Pet pogodaka, dva VAR penala, jedna budala koja je utrčala na teren. Ništa novo u nogometu, rekli bismo. Ali i utakmicu nakon koje ipak ostanu neki upitnici koje je teško objasniti.

Rijeka je gotovo 80 minuta bila bolja momčad. Imala je igru, imala je prilike. Istina, imala je i premalo Drmića. Ali koja ih momčad nema. Svaku ničiju loptu su ukrali, u tempu lomili Hajduk, koji je stalno izgledao kao grogirani boksač koji traži spas u konopcima i nada se da će se negdje u nekom trenutku pojaviti ‘lucky punch‘.

A da sudac ‘u ringu’ ne odsvira kraj pobrinuo se Lovre Kalinić. Bila je ovo njegova najbolja predstava u dresu Hajduka od kada se vratio, bila je ovo večer vrijedna jedinice ne Hajdukove, nego broj jedan na vratima Vatrenih. Dobio je Zlatko Dalič jedan problem kojem se ni u snu nije nadao. Spasio je Hajduk, a onda rasplamsao taj utrnuli hajdučki plam, to hajdučko srce u Marku Livaji. Da se ne ponavljamo – klasa, koja će ni iz čega donijeti prevagu i sreću. Svi to znamo, ali Livaja je za današnjih Hajduk – spasitelj. I nisam propustio vidjeti Krovinovića. Treba mu vremena nakon svega, ali on će se Hajduku u konačnici isplatiti.

A Goranu Tomiću ni Copperfield neće moći zapravo objasniti što se dogodilo. I kako je izgubio ovu utakmicu. A to se činilo do deset minuta prije kraja kao osmo svjetsko čudo.

I za kraj ne znam gdje se to novi trener Hajduka Valdas Dambrauskas upoznao i družio sa Zlatkom Dalić. Ali ako se sreća zove Zlatko Dalić, onda je Litavac prekršio epidemiološke uvjete i dobio virus od izbornika Hrvatske.

Nakon ustoličenja, odmah je društvenim mrežema krenula zafrkancija – Valdas Dabrauskas će biti zapravo DaBarDoUskrsa. Za početak sreće ima. Za sve drugo mislim da će trebati još poneki Livaja. I klasom, ali i karakterom.

Da se vratimo na onaj “lucky punch”. Stigao je golom Slovenca Mlakra koji je skoro glavu izgubio, a lopta je završila u mreži.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!