SKener: Daliću, prvu špicu imate, a drugu pronađite!

Blog 18. velj 202121:12 > 22:13 0 komentara
Foto: Alex Davidson / Stringer

U rezimeu 2020. godine u kojoj je koronavirus režirao i nogometnu zbilju u zraku je ostao visjeti jedan ogromni plavi upitnik - što se dogodilo s Brunom Petkovićem?

Samo ja znam s Brunom Petkovićem“, rekao je Nenad Bjelica, nakon što je na bolan način napustio Dinamo.

Odlazak Bjelice, ostanak u Maksimiru, pomanjkanje strasti, privatni problemi?

Nešto što nije bilo upitno je klasa. Utakmica u dresu Hrvatske protiv Slovačke u kvalifikacijama za Euro je izvedba koja se dugo prepričavala. I sreća izbornika Zlatka Dalića, koji je nakon odlaska Mandžukića ipak dobio novu klasu u vršku napada. Trofeji s Dinamom, plasman u osminu finala Europske lige. I konačna rehabilitacija jednog igrača koji je lutao dugo dok nije pronašao svoju nogometnu oazu.

A 2021. godina je donijela jednu lijepu privatnu vijest, a Bruno Petković je na -12 u Krasnodaru odigrao veliku, najveću utakmicu u Dinamovom dresu. Ovoga puta ne plavom, nego rezervnom bijelom, premda je bitno samo koji je grb bio na tkanini.

Dva gola, a meni osobno najdraži slalom za treći gol, potezi su koji su srušili Krasnodar. U večeri kada je Dinamov napad nadjačao Dinamovu obranu, Bruno je pokazao moć igrača i za veći klub i za još veću scenu. Pokazao je kada se njemu igra da Dinamo ima velikog centarfora.  Ali, pitanje je koliko mu se igra, kad mu se igra i može li biti dovoljno ozbiljan. I ovako karakteran.

Muratu Musajevu, treneru Krasnodara u sljedećim će noćima u snove stizati Bruno Petković. A, u javi je još jednom sletio Zlatku Daliću. Kad izgleda ovako kao u smrznutoj ruskoj noći izbornik Vatrenih može samo pitati – a tko će to igrati drugu špicu na Euru.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!