SKener: Dalić je napokon počeo raditi svoj posao

Blog 9. lis 20210:07 3 komentara
AP Photo/Philippos Christou

'Petar Pan generacija' je još jedan naziv za milenijalce. Odlažu osamostaljenje od roditelja, odgađaju brak, djecu, stalno mijenjaju posao. HNS pak s njima ima sreće, ali i budućnost

Što se tiče petka na Cipru sve je bilo dobro: tri boda, odličan pristup, kvalitetan gard, te mir uoči vjerojatnog ‘foto-finiša’ na putu prema Kataru. Sve je izglednije da će se u grotlu Poljuda 14. studenoga, pred vjerojatno prepunim tribinama protiv Rusije odlučivati o izravnom odlasku na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

No, poraz protiv Slovenija, muka u Rijeci protiv Cipra, jedan gotovo promašeni nastup na Euru stavili su veliki upitnik iznad izbornika. Nakon ispadanja protiv Španjolaca na našoj dalekovidnici se dugo ispričavao naciji za sva moguća vlastita lutanja. No, očito je imao mig novog predsjednika Marijana Kustića da ima još tri jesenska mjeseca kredita.

Od mogućih 12 bodova Hrvatska je osvojila 10, ima dvije utakmice pred svojim navijačima, ali još uvijek nije gotovo. I drama će vjerojatno trajati do kraja. Ono što iz rujanskih i listopadskih dana ipak možemo zaključiti – Zlatko Dalić je napokon počeo raditi svoj posao. Odnosno počeo je raditi najvažniji posao – a to je smjena genracija. Nešto što se od njega očekivalo do 2018. godine do 2021.

‘Petar Pan generacija’ je još jedan naziv za milenijalce. Odlažu osamostaljenje od roditelja, odgađaju brak, djecu, stalno mijenjaju posao. I mi na svom poslu osjetimo da nisu napravljeni od istog materijala kao stara garda. No, kada je riječ o nogometu i Vatrenima čini se da je tu situacija ipak posve drukčija.

Sjajna je stvar što se Joško Gvardiol ovako razvija, nakok dječijih bolesti na Euru, on pokazuje da će vrlo brzo biti važan član ove močadi. Stoper koji će jednom ući u anale. Tu su dva beka – Borna Sosa i Josip Stanišić. Sosa je nedvojebno ugrabio poziciju lijevog beka, ponavlja to iz utakmice u utakmicu. Stanišić je napravo samo jednu, početničku pogrešku, ali se svidio. Pa ne igra slučajno u dresu Bayerna. Kristijan Jakić, koji je nekako tiho ušao u reprezentaciju također je potencijal kojeg treba pomno pratiti.  I Bišćan u svojem ‘jatu’ ima nekoliko slino nadarenih klinaca. S kojima će vjerojatno jednom biti na Dalićevom mjestu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare