SKener: Bjelica, ne samo da igra srcem, nego i glavom

Igor Flak 27. velj 202116:50 > 19:08 0 komentara
Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images)

Osijek se izvukao iz ponora i pokazao taj Bjeličin pobjednički duh

Dan prije odlaska u Varaždin Nenad Bjelica je pred novinarima rekao: “Imamo enormno veliku glad za pobjedama.”

Bilo je 2:0, a Osijekov se šampionski san počeo urušavati kao što je preko ceste, koja se inače zove Zagrebačka, urušio nekad najveći tekstili gigant na ovim prostorima. Zvao se Varteks, zapošljavao je pola Baroknog grada i svi su barem pristojno živjeli. Pod imenom tog diva i klub je postigao najveći uspjeh. Igrao je u četvrtfinalu Kupa kupova, te ispao od Mallorce. Danas je to Varaždin, krpa kraj s krajem, a Varteks isto postoji, igra u niže ligaškom razredu, a na životu ga održavaju navijači. Slična pričao kao i s Manchester Unitedom i Steauom iz Bukurešta.

Već je momčad koju vodi Zoran Kastel ove sezone priredila neka iznenađenja, posljednje pravo protiv Gorice, a u Varaždinu je teško stradao u Hajduk. Prijetilo je to i Osijeku.

Na poluvremenu je stigla poruka: “Bjelica, malo previše priča, a gotov je.”

No, ostalo je još 45 minuta. Na klupi je bio Ivan Santini, hrvatski nogometaš čudne karijere i velikih mogućnosti. Zlatko Dalić mu je nakon SP-a u Rusiji i odlaska Mandžukića dao prigodu, isto kao u Marku Livaji. No, nisu uspjeli, a klupske karijere su im također otišle u smjeru u kojem vjerujem da nisu očekivali. No, klasu nisu izgubili, a nakon velikog preokreta i 3:2 pobjede u Varaždinu povratak niz Dravu je bio ipak slavljenički.
“Imati Santinija na klupi u ovakvoj utakmici je privilegij.”
Osijek je izvukao živu glavu, ponovno, ako Dinamo dobije obije zaostale utakmice ima samo tri boda zaostatka. I međusobnu bitku u Gradskom Vrtu, premda i međusobno lošiju gol razliku. Ali daleko je još 36. kolo koje se igra 22. svibnja. A Dinamo ima europskih obveza, a i više utakmica za odigrati.
Bjelici, koji je u posljednje vrijeme osjetljiv na novinarsku kritiku ovom prigodom treba priznati – njegova momčad ne samo da igra srcem, nego, očito i glavom.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!