SKener: A svi su u Bjelici vidjeli budućeg izbornika

Blog 29. kol 202123:08 > 23:20 0 komentara
AP Photo/Darko Bandic

Moramo se resetirati na tvorničke postavke - rekao je Osijekov trener. Pitanje je da li je to uopće moguće?

Imam dobre čvarke, malo vina, pa odoh pogledati HNL derbije. E, kada ti to kaže košarkaški fanatik.
Mene je iskreno, najviše zanimao Damir Krznar? Gazda mu u amanet ostavio mahom sve redom reprezentativce ili one koji će to vrlo brzo postati. I na papiru ciljeve – Liga prvaka, dva unosna transfera i naslov prvaka Hrvatske. Moldavski Šerif, 11 puta jeftinija momčad je stavila uz nekadašnjeg lijevog beka – upitnik? Bjelica je trebao odgovoriti i koliko velik i težak.

Taj CSKA iz Sofije i način na koji je obračunao s Osijekom dao je naslutiti da u gradu na Dravi ipak nešto ne štima. A što je to vidjeli smo u Gradskom vrtu gdje se Dinamo neobično lako obračunao s Osijekom.

“Dinamo je za nas bio dimenzija više”, posve iskren bio je Nenad Bjelica nakon utakmice.

I to kakav Dinamo. Brz, moderan i odgovoran s najboljim igračem u nestašnom Jakiću. Bila je to posljednja igra leptira, baš tako je otplesao novi igrač Eintrachta iz Frankfurta. Ni Oršić, ni Ivanušec, ni Petković, pa ni Livaković koji je obranio jedanaesterac nisu bili igrači utakmice, a osim Livakovića potonji trojac čak i nije imao onakakv dan kakav smo od njih u važnim utakmicama navikli.

E, to je zapravo najveći poraz Nenada Bjelice ove večeri.

“Nisam šest godina izgubio dvije utakmice u nizu. Moramo se resetirati na tvorničke postavke”, zaključio je Bjelica.

Pitanje je da li je to moguće? Bilo je to najslabije izdanje Nenada Bjelice na klupi Osijeka protiv Dinama. Poznata gorčina koju je Bjelica imao nakon što su ga iz Maksimira izbacili naglavačke u prošloj sezoni je pretvorio u fanatizam. Uspio je tada zapravo uvjeriti svoje igrače da su bolji nego što to zapravo jesu. Očekivali smo ih u Konferencijskoj ligi, u borbi s Dinamom za titulu, a sve je isprala prva jesenska kiša u kolovozu. Teško je stajati uz aut liniju i čekati da Mierez nešto iskemija. I kad baš ništa nije napravio, onda je uspio natjerati suparnika da mu opali šamar. Ni taj jedanaesterac koji je želio pucati nije dobio.

Je li onda Bjelica mit ili stvarnost? A već su ga svi vidjeli kao budućeg izbornika.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!