HRS bi barem jednom mogao poslušati glas javnosti

Blog 24. sij 202115:52 > 15:59 4 komentara
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Image

Lino Červar je bivši, sudeći po njegovom istupu nakon poraza Hrvatske od Argentine na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

“Ovo je nedopustivo i neka se polako počne spremati netko tko će me zamijeniti. Ja samo svoje dao, nisam spreman za dalje”, jasan je bio Lino Červar nakon utakmice.

Hrvatski rukometni savez neće imati puno vremena za razmišljanje, jer već sredinom ožujka čekaju nas kvalifikacije za Olimpijske igre protiv Francuske, Portugala i Tunisa u Parizu.

Novog izbornika u nedavnom podcastu Sport kluba dotaknuo se i naš proslavljeni rukometaš, danas komentator naše televizije Patrik Ćavar.

Pako nije za Vuju

“Kad Červar ode ne znam tko bi trebao biti izbornik. Svaka čast, Vuji (op.a. Veselin Vujović), respektiram ga kao igrača i trenera, ali moram naglasiti kako Hrvatska ima itekako dobrih trenera. Da ne bi ispalo da ja govorim za Vujovića: ‘ne’. Ali pazi ovo: Davor Dominiković, Goluža se može vratiti u tu priču, Ivica Obrvan, Pipe Smajlagić, Saračević, Neno Kljaić, Goran Perkovac, to su sve vrhunska rukometna imena i svako od njih možete preuzeti reprezentaciju. Željko Babić također. Imamo na pretek dobrih hrvatske trenera koji nisu dobili pravu šansu”, jasan je bio Ćavar pa istaknuo:

“Više dobri igrači donose dobar rezultat nego treneri, i toliko ti olakšavaju trenerski posao da je to strašno. Nemaš ti njima što pričati o taktici, ova zona, ona zona, rješenjima, sve to odlični igrači rješavaju kombinirano individualnom, timskom kvalitetom. Pa Francuzi ni sa slabijim trenerom od Oneste ne bi napravili slabiji rezultat.”

I sad mnogi spočitavaju baš Červaru ovo da sa sjajnim generacijama Hrvatske nije uspio polučiti rezultate kakvi su se možda očekivali.

Nema sumnje da njegovom nasljedniku neće biti nimalo lako jer istini za volju Hrvatska nema tu širinu kao neke reprezentacije, a da ne govorimo da su neke od vedeta ove momčadi u poznim rukometnim godinama.

Javnost nije za Golužu

No, tko bi to trebao biti? Slušajući glas javnosti dva imena su u prvom planu, a riječ je o Veselinu Vujoviću i Irfanu Smajlagiću. No, istini za volju, teško je povjerovati u scenarij na jedan od ove dvojice preuzme kormilo reprezentacije.

Nekako u prvi plan iskočilo je ime Slavka Goluže, koje je već imao priliku voditi Hrvatsku, no svi znamo kako je to završilo, pa nam se čini da Hrvatski rukometni savez njegovim postavljanjem nekako ne bi poslušao mišljenje javnosti.

Nekako smo dojma da će na čelo reprezentacije netko blizak HRS-u posljednjih godina, sve drugo istini za volju, bilo bi veliko iznenađenje za sve.

Samo se nadamo da su svjesni što novog izbornika čeka u ovoj godini ukoliko pandemija koronavirusa to dopusti… A ne da će biti samo još jedan u nizu p(l)aćenika kojem je cilj četvrtfinale velikog natjecanja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare