SKener: Nikoličius i Jakobušić moraju zadržati Livaju

Blog 5. svi 202120:03 > 20:07
Manuel Geisser

Hajduk i Dinamo su remizirali u zaostalom 22. kolu HNL-a na Poljudu.

Hajduk kao da se probudio u samoj završnici HNL-a. Nekakva preslika ove utakmice mogla bi datirati iz srpnja 2020., odnosno u 34. kolu prošle sezone kada je Hajduk dobio na Maksimiru 3:2.

Izabranici Paola Tramezzanija ušli su žustro u ovu utakmicu, već u prvoj minuti Kačaniklić je imao priliku matirati Livakovića, ali nije prošlo. Samo par minuta kasnije Fossati je imao otvoren udarac, ali bezopasno za vratara Dinama.

Onda je i Dinamo nešto počeo igrati na Poljudu, i u 17. minuti došli su do vodstva. Fossati je izgubio loptu, Petković prošao po lijevoj strani i onda ubacio za Majera koji je glavom pogodio za vodstvo Modrih.

Stari Hajduk kao da bi izgubio koncentraciju nakon primljenog gola, ali novi Hajduk je izgledao odlično na terenu bez obzira što su gubili. U 41. minuti Livaja je fantastično proigrao Jurića koji izbija s desne strane ispred Livakovića, ali Dinamov golman fantastično brani. No, četiri minute kasnije stiglo je izjednačenje, toliko puta spominjani Livaja opet je svojima donio pogodak za 1:1.

Pokazao je još jednom Marko Livaja svoju kvalitetu, a Stipe Biuk i Marin Ljubičić fantastično su ga pratili. Onda je Tramezzani napravio čudan potez na poluvremenu, iz igre je izašao Ljubičić, a drugi dio nastavio je Diamantakos (što je ujedno bila i jedina zamjena Hajduka u cijeloj utakmici).

Drugi dio nas je malo uspavao, tek u posljednjih 15-ak minuta Dinamo je par puta zaprijetio, a Hajduk je mogao do pobjede u zadnjoj minuti, ali Diamantakos je pogodio gredu.

No, ono što treba napomenuti, a to je da smo gledali sjajan vječni derbi, što se nadamo da ćemo gledati i iduće sezone. Hajduk je bio razigraniji i opasniji, Dinamo kao da je igrao na pola snage i držao se rezervirano što nije čest slučaj, ali to svakako ne umanjuje sjajnu predstavu Hajduka. Osim toga, sve i da jesu Modri si mogu dopustiti takav luksuz jer pogled na tablicu četiri kola prije kraja govorio da Dinamo ima velikih plus sedam ispred Osijeka.

Nikoličius i Jakobušić s druge strane moraju zadržati Livaju jer je u samo par utakmica pokazao da je definitivno igrač kakvog trebaju na Poljudu. Ta njegova sportska drskost, te toliko malo vremena mu treba da se razigra, a još i kad dodate tu mlade nade poput Ljubičića i Biuka, nadajmo se da ćemo dogodine gledati nešto opasniji Hajduk prema vrhu.