Bilo je i vrijeme! Za spas HR košarke to je ispravan put

ABA League 10. lip 202116:50 > 16:51 0 komentara
KK Split/Ivica Čavka

Hrvatski košarkaški savez je prelomio i krenuo u rat s ABA ligom za spas hrvatskih klubova.

Možemo samo reći bilo i vrijeme, jer hrvatski klubovi posljednjih su godina samo promatrači u regionalnoj ligi, služe kao kanta za napucavanje, te žive u nadi da će ostvariti dovoljan broj pobjeda da izbjegnu ispadanje iz lige.

Zadar, Split, Cibona kao članovi ABA lige, te Gorica kao član ABA 2 lige na stol su dobili konkretnu ponudu – dva milijuna kuna da prelome i kažu zbogom ligi koja nažalost posljednjih godina im ne donosi gotovo ništa dobro.

Jer nisu dovoljno konkurentni najboljim momčadima, pa se postavlja pitanje koliko zapravo smisla igrati ligu u kojoj ne možeš barem razvijati barem mlade igrače, kad imaš ‘mus’ rezultata, da bi zadržao status u ligi. A i u slučaju da slože konkurentnu momčad i dođu u vrh, u europska natjecanja ne mogu, jer sva četiri mjesta, jedno u Euroligi, tri u Eurokupu, već su rezervirana.

Fibina Liga prvaka možda nudi manji broj utakmica od ABA lige, njih samo šest u prvom krugu, kako stvari stoje, zbog čega je jasno da se u prvaku Zadru još dvoume, iako ima naznaka da pojedini čelnici žele da momčadi zaigra to natjecanje.

Iza nas je i vrlo zanimljiva završnica prvenstva, pa nema sumnje kako na tome treba graditi budućnost, jer samo kroz razvijanje vlastitih snaga u momčadi hrvatska košarka može se vratiti tamo gdje i pripada, da naslovnice pune stvari koje vidimo na parketu, a ne ratovi, skandali i slične stvari…

Dva milijuna kuna čini se kao dobar početak i smjernica kako spasiti hrvatsku košarku. Pa makar pred njima bio mukotrpan put… Ali nekako se čini da je to jedini ispravan put i zato samo hrabro, čelnici HKS-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!