Zvuk: Mercedes prvi puta upalio novi F1 W12

Automoto 18. velj. 202122:28 > 22:29
Podijeli:
Foto: Peter Fox/Getty Images

Mercedes je pokazao snimku prvoga paljenja novoga F1 bolida za 2021. s kojim žele osvojiti rekordni osmi uzastopni naslov prvaka, manje od dva tjedna do predstavljanja novoga bolida.

Nakon što su prošle godine uvjerljivo osvojili oba naslova prvaka Mercedes ove sezone želi jednako snažno ući u novu sezonu kako bi vrijeme i resurse mogli što prije usmjeriti prema bolidu za 2022. koji će biti izrađen prema novom tehničkom pravilniku.

Novi F1 W12, koji koristi istu šasiju kao i njegov prethodnik F1 W11 zbog smanjenja troškova, bit će posljednji u nizu bolida prema staroj generaciji pravila, a manje promjene oko dimenzija podnice i difuzora trebala bi smanjiti downforce oko 10%.

Za razliku od prošle godine, Mercedes će 2021. svoje motore isporučivati trima momčadima jer se Aston Martinu i Williamsu pridružio i McLaren kojem su posljednji puta isporučivali motore 2014.

McLaren je već predstavio novi MCL35 s Mercedesovim motorom i iskoristio dan za snimanje promotivnih materijala kako bi ga prvi puta testirali na stazi, a isto je učinio i i Williams iako još nisu pokazali novi bolid.

Mercedes će svoj F1 W12 predstaviti 2. ožujka, deset dana prije početka predsezonskih testiranja u Bahrainu.

Formulu 1 od ove sezone ekskluzivno pratite na kanalima Sportkluba.