Shwartzman u Ferrariju u SAD-u, Sargeant u Williamsu

Automoto 16. ruj 202212:20
Podijeli:
DPPI/Panoramic via Guliver Images

Ferrarijev junior Robert Shwartzman debitirart će za talijansku momčad u službenoj F1 sesiji na VN SAD-a u Austinu gdje će voziti Ferrari SF-75 umjesto jednoga od redovnih vozača na prvom slobodnom treningu, a svoj prvi F1 nastup imat će i Logan Sargeant za Williams.

Ferrari još nije ispunio nijednu od dvije obveze korištenja mladih vozača na prvom slobodnom treningu, a Ferrarijev trkaći direktor Laurent Mekies potvrdio je u Mađarskoj da će obje sesije odraditi Swartzman, donosi MAXF1.net.

Iako tada Mekies tada nije potvrdio na koje će dvije utrke voziti F2 viceprvak iz 2021. danas Autosport prenosi da će jedna od tih utrka sigurno biti VN SAD-a na stazi Circuit of the Americas.

“Nećemo izabrati Singapur ili utrke na kojima vozači trebaju više krugova, mislim da nećemo imati problema ako to odradimo tijekom vikenda kad imamo Pirellijeva testiranja,” rekao je Mekies.

Kao viceprvak F2 prošle godine iza Piastrija, Shwartzman nije odlučio ponovno voziti F2 ove sezone budući da je vozio i 2020. i završio četvrti nego se usredotočio na ulogu Ferrarijevog testnog i rezervnog vozača koju je Piastri ove godine obnašao za Alpine.

Shwartzman ima iskustvo testiranja F1 bolida u koji je prvi put sjeo 2020. godine i odradio 716 kilometara za Ferrari, a prošle godine tome dodao još 1785 km u Ferrariju i Haasu na postsezonskom testu u Abu Dhabiju.

Iako je po nacionalnosti Rus, Shwartzman se prebacio na izraelsku trkaću licencu budući da je rođen u Tel Avivu i zato smije sudjelovati na sesiji tijekom F1 vikenda, a sutra će napuniti 23 godine.

Osim Shwartzmana, u Austinu će na prvom treningu debitirati i 21-godišnji Logan Sargeant, trećeplasirani vozač F2 prvenstva i prvi američki F2 pobjednik koji će nastupiti za Williams budući da je član njihove vozačke akademije.

Amerikanac je također već vozio F1 bolid na postsezonskom testu u Abu Dhabiju prošle sezone kada je u Williamsu FW43B odvozio 486 km, a Williamsu je ovo drugi put ove sezone da priliku daje mladom vozaču budući da je u Španjolskoj na prvom treningu vozio Nizozemac de Vries koji je u Monzi senzacionalno osvojio dva boda zamijenivši Albona.

Komentari

Vaš komentar