Seidl: Veselimo se borbi s Ferrarijem i ove godine

Automoto 2. tra. 202120:38 > 20:39
Podijeli:
Izvor: AP Photo/Kamran Jebreili

Ferrari i McLaren očekuju da će se ove godine boriti za pozicije iza nedodirljive dvije momčadi Mercedesa i Red Bulla i svjesni su da se Ferrari oporavio nakon katastrofalne 2020. u kojoj su završili šesti u poretku konstruktora.

Ferrari je prošle godine imao najgoru sezonu u posljednjih 40 godina, ali unatoč manjku brzine njihovoga SF1000 Leclerc je uspio završiti osmi u poretku vozača i ostvariti dva pobjednička postolja, donosi MAXF1.net.

Leclerc se na prvoj utrci nove sezone u Bahrainu kvalificirao na četvrto mjesto, četiri mjesta ispred Sainza, a u utrci su Leclerc i Sainz završili šesti i osmi dok su Norris i Ricciardo u McLarenu završili četvrti i sedmi.

Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl kaže da nije iznenađen Ferrarijevim povratkom nakon teške prošle sezone i veseli se borbi sa svojim starim suparnicima.

“Sa svim što smo vidjeli na predsezonskim testiranjima, ali i na prvoj utrci, možemo reći da je Ferrari napravio veliki korak naprijed u odnosu na prošlu godinu što nije neočekivano”, rekao je Seidl.

“Rekli smo da nikad ne podcjenjujemo sposobnost momčadi poput Ferrarija sa svom poviješću, resursima i iskustvom koje imaju tako da to nije iznenađenje. A imaju i dva sjajna vozača.”

“Veselimo se borbi s Ferrarijem i ove godine. Prerano je reći kako će ta borba završiti, ali da, definitivno se veselimo boriti s tom sjajnom momčadi.”

Sainz je nakon dvije godine u McLarenu prešao u Ferrari 2021. i kaže da se u Bahrainu moglo vidjeti koliko su napredovali.

“Ohrabrujuće je jer se sjećam da sam prošle godine u McLarenu prilično lako prestigao Charlesa tako da se sjećam kako je velika razlika bila između McLarena i Ferrarija i kako sam bio blizu da prestignem Ricciarda na kraju [1.096 s].”

“Mislim da sam imao puno bolju brzinu od Daniela na kraju utrke pa sam ga sustizao s više od pola sekunde po krugu tako da su to pozitivni znakovi.”

“Napravili smo veliki korak naprijed u odnosu na prošlu godinu i sad je stvar detalja, napornoga rada i nastavka poboljšanja.”

“Ohrabren sam i sretan s onim što sam vidio u današnjoj utrci. Sretan sam s osjećajem za bolid u prvoj utrci i ovo je pozitivan start.”

Leclerc je dodao da je sretan s Ferrarijevom brzinom u odnosu na istu stazu prošle godine i smatra da su odradili sjajan posao uhvativši priključak s McLarenom koji je prošle godine završio treći u poretku i koji ove godine nakon jedne utrke opet drži treće mjesto.

“Da, ako pogledate gdje smo prošle godine bili na istom mjestu ovo je dobar napredak”, rekao je Leclerc.

“Sigurno da se želimo boriti za pobjede jako, jako brzo, ali realno i iskreno odradili smo sjajan posao da uhvatimo i budemo blizu McLarenu i borimo se s njima u utrci tako da ćemo vidjeti kako će se ta borba nastaviti u Imoli.”