Red Bull suspendirao vozača zbog rasizma!

Automoto 21. lip. 202222:15 > 22:15
Podijeli:
xHasanxBratic AvensImagesx via Guliver Image

Red Bull je suspendirao svoga testnoga i rezervnoga vozača Jurija Vipsa zbog rasističke uvrede koju je mladi vozač koristio tijekom prijenosa uživo za vrijeme igranja videoigre, a momčad je najavila ‘punu istragu’ spomenutoga incidenta.

Vips je danas prenosio uživo kako sudjeluje u video igri i pritom koristio rasističku uvredu, a F1 momčad Red Bulla, za koju je estonski vozač vezan kao testni vozač i član juniorskoga programa, odmah je reagirala i objavila da ga privremeno suspendiraju, donosi MAXF1.net.

“Red Bull Racing suspendirao je juniorskoga vozača Jurija Vipsa od svih dužnosti s trenutnim učinkom dok čekamo rezultate pune istrage incidenta,” stoji u priopćenju.

“Kao organizacija osuđujemo zlostavljanje bilo kakve vrste i imamo nultu toleranciju prema rasističkom jeziku i ponašanju unutar naše organizacije.”

Vips se putem svoga Instagram profila ‘bezrezervno ispričao’ za uvredljiv govor koji je koristio tijekom prijenosa uživo.

“Ovaj jezik je u potpunosti neprihvatljiv i ne opisuje vrijednosti i principe do kojih držim,” napisao je Vips.

“Duboko žalim zbog svojih akcija i to nije primjer koji želim postaviti. Surađivat ću s istragom u potpunosti.”

Vips je debitirao u Formuli 1 tijekom ovogodišnje VN Španjolske kada je nastupio na prvom slobodnom treningu, a trenutno je i aktivni vozač Formule 2 u kojoj vozi za Hitech Grand Prix.

Estonac se nalazi na sedmom mjestu u poretku vozača, a na prošloj utrci u Bakuu se razbio četiri kruga prije kraja dok se nalazio na vodećoj poziciji.

Komentari

Vaš komentar