Red Bull predstavio bolid kojim želi ugroziti Mercedes

Automoto 23. velj. 202113:40 > 13:44
Podijeli:
Foto: Red Bull Content Pool

Red Bull Racing predstavio je novi F1 bolid za 2021. kojega su nazvali RB16B zbog velikoga broja dijelova koji dijeli s prethodnikom RB16 i s kojim se nadaju ugroziti Mercedes u posljednjoj sezoni s Hondom.

Honda se povlači iz Formule 1 na kraju 2021., a iako je Red Bull dogovorio korištenje njihovih motora za obje momčadi i nakon 2021. ovo će biti posljednja sezona u kojoj će se Hondino ime nalaziti na njihovim bolidima.

Baš kao i na bolidu AlphaTaurija, i na novom Red Bullu RB16B nalazi se veliki Hondin natpis na stražnjem krilu, a bolid je očekivano vrlo sličan prethodniku koji je krajem sezone sustigao vodeći Mercedes.

Zbog lošega početka prošle sezone Red Bull je imao veliki zaostatak za Mercedesom koji su uspjeli sustići tek na kraju sezone, a Red Bullov cilj za 2021. je dobro započeti sezonu i imati konkurentan bolid na različitim konfiguracijama staze.

Red Bull se za ovu sezonu pojačao Sergijom Perezom koji će zamijeniti Alexandera Albona, a njihova glavna nada i dalje ostaje Max Verstappen koji je prošle godine jedini uspio ugroziti Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa.

Zbog problema s korelacijom podataka iz simulacija i zračnoga tunela s podacima sa staze Red Bull je prošle sezone krenuo krivim razvojnim putem zbog čega je RB16 bio prilično nepredvidiv te nije imao željene aerodinamičke karakteristike.

Verstappen se bolje snašao s takvim bolidom od Albona, a Red Bull je cijelu sezonu donosio poboljšanja kako bi ublažio problem i pripremio se za novu sezonu 2021. za koju su pravila ostala prilično stabilna.

Horner vjeruje da Red Bull s novim RB16B može izbjeći loš početak sezone, ali kaže da će tek prvi testovi potvrditi jesu li odradili dobar posao.