Prodan i Raštegorac drže 41. mjesto u Monte Carlu

Automoto 21. sij. 202121:45
Podijeli:
Foto: Massimo Bettiol/Getty Images

Hrvatska posada s vozačem Viliamom Prodanom te suvozačem Zoranom Raštegorcem drži 41. mjesto u ukupnom redoslijedu nakon prva dva brzinska ispita Relija Monte Carlo, kojim je otvorena nova sezona Svjetskog reli prvenstva, u kojem će i Hrvatska biti domaćin jednog od 12 natjecanja.

Prodan i Raštegorac ukupno su četvrta hrvatska posada na kultnom reliju, a prva nakon 15 godina koja se zaputila slavnim cestama u zaleđu i uz Azurnu obalu. Na startu se pojavilo ukupno 79 posada.

Hrvatska posada u Ford Fiesti drži odlično treće mjesto među automobilima s prednjim pogonom, a u ukupnom redoslijedu su za vodećim Estoncem Ottom Tanakom (Hyundai I20) zaostali za nešto više od sedam minuta (7:05.0).

Finac Rovanpera (Toyota Yaris) drži drugo mjesto s 3.3 sekundi zaostatka, a treći je Britanac Evans (Toyota Yaris) koji za vodećim zaostaje 8.5 sekundi.

Pred vozačima je u sljedeća tri dana još 12 brzinskih ispita. U petak će voziti njih pet, tri su na rasporedu u subotu te još četiri u nedjelju.

Među domaćinima utrka Svjetskog reli prvenstva ove se godine pojavila i Hrvatska. Reli Hrvatska na rasporedu je kao treći u kalendaru, a bit će održan u terminu od 22. do 25. travnja.

Komentari

Vaš komentar