Preminuo legendarni F1 komentator Murray Walker

Automoto 13. ožu. 202123:14
Podijeli:
Murray Walker
Guliver Images

Legendarni komentator Formule 1 Murray Walker preminuo je u dobi od 97 godina, objavio je Britanski klub trkaćih vozača BRDC.

Walker je bio glavni F1 komentator u Velikoj Britaniji od 1976. do 2001. odnosno do svoje 78. godine, a u tom periodu postao je ikona ovoga sporta.

Britanski klub trkaćih vozača oprostio se od Murraya uz veliku tugu, ali i poštovanje prema svemu što je učinio u svojoj karijeri.

“S velikom tugom dijelimo vijest da je preminuo pridruženi član Britanskoga kluba trkaćih vozača Murray Walker,” stoji u priopćenju.

“Prijatelj, istinska motorsport legenda, omiljeni komentator nacije i zarazan osmijeh. Murray će nam tužno nedostajati, a njegov trag i glas zauvijek će živjeti u motorsportu i našim srcima.”

“Zahvaljujemo Murrayu za sve što je učinio za našu zajednicu. Šaljemo svoju ljubav i misli Murrayevoj obitelji i prijateljima u ovim teškim trenucima. Počivao u miru naš prijatelju.”

Murray je rođen 10. listopada 1923., a komentatorsku karijeru započeo je s 25 godina komentirajući motociklističke utrke prije nego je 70-ih godina počeo povremeno komentirati Formulu 1.

Prvu cijelu sezonu u Formuli 1 odradio je 1978. za BBC za koji je radio od 1976. do 1996., a nakon toga je nastavio komentirati utrke Formule 1 za ITV od 1997. do 2001. uz Martina Brundlea.

Formula 1 oprostila se od Walkera na svojim društvenim mrežama, kao i brojne druge osobe iz Formule 1 uključujući Murrayeva sukomentatora Brundlea s kojim je radio od 1997. do 2001.

“Njegova strast i ljubav prema sportu inspirirala je milijune navijača diljem svijeta,” stoji u priopćenju iz Formule 1.

“Zauvijek će biti dio naše povijesti i izuzetno će nam nedostajati.”

Komentari

Vaš komentar