Poznato kada FIA planira uvesti kontrolu poskakivanja

Automoto 30. lip 202220:32 > 20:34
Podijeli:
AP Photo/Hassan Ammar

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaju uvođenje mjera koje bi trebale kontrolirati i ublažiti poskakivanje od kojega pati nova generacija F1 bolida.

Uoči prošloga vikenda u Kanadi FIA je objavila direktivu s kojom je najavila uvođenje parametra s kojim će se mjeriti aerodinamičke oscilacije i unutar kojega će morati biti sve momčadi kako bi zadovoljili pravila, donosi MAXF1.net.

Momčadi čiji bolidi ne budu zadovoljili taj parametar morat će podići visinu svojih bolida kako bi se smanjilo poskakivanje.

U Kanadi je FIA skupljala podatke kako bi mogli što bolje definirati spomenuti parametar, a nakon analize podataka i diskusije s tehničkim direktorima donešena je odluka da se još uvijek neće uvoditi kontrola poskakivanja.

To znači da će momčadi imati barem još jedan vikend u kojem mogu podešavati svoje bolide kako god žele jer novi parametar još uvijek nije definiran.

Potvrđeno je i da momčadi neće smjeti koristiti drugu metalnu sponu koja veže podnicu i šasiju koju je samo Mercedes koristio na prvom treningu u Kanadi, ali ne i u ostatku vikenda zbog straha od protesta drugih momčadi.

Pozornost je privukla brzina kojom je Mercedes reagirao na mogućnost korištenja druge spone koju je dopustila nova tehnička direktiva.

Zato Mercedes nije htio riskirati s korištenjem druge spone u nastavku vikenda, ali prema njihovim riječima ionako im nije donijela pomak u pravom smjeru.

FIA planira uvesti kontrolu poskakivanja od VN Francuske koja je na rasporedu od 22. do 24.7.

Komentari

Vaš komentar