Pavlic odličan u Poljskoj uoči Grand Prix kvalifikacija

Speedway 19. kol. 20198:43 > 8:47
Podijeli:
Natalia Gotter

Prva polufinalna utrka poljskog playoffa završila je veoma uspješno za Juricu Pavlica i njegov klub Start Gniezno, čiji je kapetan.

 U nedjelju, 18. kolovoza na domaćem su terenu pobijedili Ostrow rezultatom 49-40, a Jurica je osvojio odličnih 11 bodova! Dobar početak tjedna za Juricu jer nas još par dana dijeli do najvećeg motociklističkog događaja u Hrvatskoj: Speedway Grand Prix Challengea.

Finale kvalifikacija u kojem nastupa šesnaest vozača iz jedanaest zemalja jedna je od najvažnijih utrka u svijetu speedwaya s obzirom da je to jedina motociklistička disciplina gdje se vozači direktno bore za svoje mjesto u najvišem rangu natjecanja – svjetskom prvenstvu. U subotu, 24. kolovoza od 19 h sati nitko neće mirno sjediti na svojem mjestu na tribini jer nas samo dvadeset majstorskih vožnji dijeli do najbolje trojice vozača kojima je garantiran ulaz u Grand Prix 2020. godine!

– Bila nam je ovo jako važna utrka u Poljskoj je nam je cilj finale playoffa a zatim i plasman u Extraligu. Na početku utrke sam rekao svojim vozačima da nema žaljenja na uvjete na stazi; vozimo s maksimalnim trudom što nam se na kraju isplatilo! Zadovoljan sam rezultatom, iako niti sam nisam znao koliko bodova imam tijekom utrke, toliko nam je bila napeta atmosfera. Ovaj tjedan ćemo još malo isprobati stazu na stadionu Milenium, a zatim slijede pripreme za vikend koji mi donosi i Challenge ali i drugu utrku playoff polufinala. Spreman sam za ovakve izazove, zaista uživam u vožnjama i borbama na stazi, što se u konačnici vidi i na rezultatu pa se nadam da ni u subotu neće izostati – rekao je Jurica na putu iz Gniezna prema doma, čeka ga 1000 km do hrvatske granice, a potom tjedan koji će provesti s motorima i stazom.

Natalia Gotter

 Speedway Grand Prix sezona u punom je jeku, odvoženo je šest utrka od ukupno deset; šesti GP vozio se u Malilli u Švedskoj prošle subote. Slavio je domaćin, Freddie Lindgren, ispred Danca Leona Madsena i Poljaka Macieja Janowskog. Od petorice vozača koji dolaze na stadion Milenium na SGP Challenge najbolji je bio Mikkel Michelsen koji je završio treći u polufinalu, kao i Martin Vaculik, iako se nijedan od njih nije plasiralo u finale.

Matej Žagar bio je četvrti u polufinalu u koje se jedva kvalificirao s osvojenih 7 bodova. Niels Kristian Iversen bio je pozitivniji na početku utrke nego na kraju kad se morao zadovoljiti 10. mjestom, dok je Australac Max Fricke osvojio 5 bodova i 14. mjesto. Svi nabrojeni vozači će svakako svoj plasman u slijedeću sezonu GP-a tražiti u Challengeu, s time da su Žagar i Iversen već jednom iskusili sladak okus postolja – 2012. godine upravo na Mileniumu u Donjem Kraljevcu kada su se plasirali u GP.

Speedway je u Međimurju otvorio vrata brojnim stranim posjetiteljima koji upravo zbog speedway utrka upoznaju sjever Hrvatske. Vjerni navijači koji prate svoje favorite doći će na utrku iz Njemačke, Slovačke, Slovenije, Velike Britanije, Mađarske a ovo je grana turizma koju nikako ne bismo trebali zanemariti. Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu poznato je odredište svakog ljubitelja speedwaya i tradicija vrhunske organizacije i angažmana volontera koji su doveli speedway utrke na najviši nivo prepoznata je od strane međunarodne motociklističke federacije te je između desetak zemalja kandidata za ovo prestižno natjecanje odabrana upravo Hrvatska.

Kako ne bi nedostajalo hrvatskih navijača, u subotu navečer dođite na stadion Milenium u Donji Kraljevec i uživajte u adrenalinskim borbama na jednoj od najljepših staza u Europi. Ulaznice su u pretprodaji na www.ticket2go.hr po cijeni od 90 i 110 kn, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz. Službeni trening počinje u 14 h.