‘Nadamo se da Red Bull neće više blatiti Lewisovo ime’

Automoto 30. srp. 202110:34 > 10:36
Podijeli:
AP Photo/Jon Super

Mercedes je izdao kratko priopćenje u kojem izražavaju nadu da će FIA-ina odluka da odbije Red Bullov zahtjev za ponovnim razmatranjem incidenta između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena označiti kraj Red Bullova blaćenja njihovoga vozača.

Red Bull je iskoristio svoje pravo da traže ponovno razmatranje slučaja iz Silverstonea, a kako bi FIA ponovno razmotrila slučaj novi dokazi moraju biti dovoljno značajni i relevantni, donosi MAXF1.net.

Na jučerašnjem saslušanju na Hungaroringu sastali su se predstavnici Red Bulla, Mercedesa i FIA-e, a Red Bull je izložio svoju prezentaciju u kojima su predstavili GPS podatke s bolida Hamiltona i Verstappena i usporedbu s Hamiltonovim pretjecanjem Leclerca.

Red Bull je također pokazao i krug kojim je Alexander Albon, Red Bullov testni i rezervni vozač, simulirao Hamiltonov prvi krug za koji je FIA rekla da je snimljen prošloga tjedna.

Ali FIA je odlučila da novi dokazi nisu ni značajni ni relevantni za predmet rasprave te je odlučila odbaciti Red Bullov zahtjev za ponovnim razmatranjem slučaja, što je odluka koju su svjetski prvaci očekivano pozdravili.

“Mercedes-AMG Petronas F1 Team pozdravlja odluku sudaca da odbaci Red Bullov zahtjev za ponovnim razmatranjem odluke [oko incidenta između Hamiltona i Verstappena],” stoji u Mercedesovom priopćenju.

“Osim što to označava kraj rasprave o ovom incidentu, nadamo se da će ova odluka označiti kraj usklađenih pokušaja višega menadžmenta Red Bull Racinga da oblate ime i integritet Lewisa Hamiltona, uključujući dokumente koje su priložili u svom neuspješnom pokušaju zahtjeva za ponovnim razmatranjem.”

“Sad se okrećemo nastavku utrkivanja ovoga vikenda i nastavku borbe za F1 2021. prvenstvo.”

Red Bull i dalje vodi u oba prvenstva nakon prvih deset utrka, ali Hamilton i Mercedes značajno su smanjili njihovu prednost nakon Silverstonea.

Komentari

Vaš komentar