Broj 46 odlazi u povijest!

Automoto 14. svi. 202215:12 > 16:02
Podijeli:
AP Photo/Antonio Calanni

Nijedan vozač više neće moći nosi broj 46 u kraljevskoj klasi Svjetskog prvenstva Moto GP-a, jer će on biti povučen u čast Valentina Rossija za dva tjedna, na utrci za Veliku nagradu Italije.

Ceremonija povlačenja broja bit će upriličena na starno-ciljnom pravcu staze Mugello 28. svibnja pred sam početak kvalifikacija za osmu utrku sezone.

Broj 46 sinonim je za Doktora koji je istinski promijenio svijet motociklizma u posljednja skoro tri desetljeća. Deveterostruki svjetski prvak će prisustvovati ceremoniji, a ekipa Sport Kluba će biti tamo ekskluzivno sve ispratiti.

Tijekom karijere koja je trajala 26 godina talijanski motociklist je sedam puta bio prvak najjače kategorije, a po jednom u klasama do 125 i 250 kubika. Ostvario je 115 pobjeda, ukupno 235 puta se našao na pobjedničkom postolju i postao jedan od najboljih svih vremena, ako ne i najbolji.

Zbogom profesionalnom motociklizmu je rekao prošle godine, kada se okrenuo izazovima na četiri točka u okviru GT prvenstva. To ne znači da se potpuno odvojio od motora, baš naprotiv, jer i dalje ozbiljno radi s polaznicima svoje Akademije, a također ima svoju momčad u kraljevskoj klasi, ali i Moto2 kategoriji.

Moto GP prvenstvo je ovog vikenda u Le Mansu, a kompletna akcija čeka vas na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar