Montoya: ‘Hamilton zna da bez rizika neće postati prvak’

Automoto 23. srp. 202115:44
Podijeli:
Phil Duncan

Juan Pablo Montoya kaže da Lewis Hamilton zna da bez preuzimanja rizika neće osvojiti osmi naslov svjetskoga prvaka zbog snažne konkurencije koju ima u Maxu Verstappenu i Red Bullu što objašnjava njegov potez na prošloj utrci na Silverstoneu.

Nakon pet uzastopnih pobjeda za Red Bull, od kojih je Verstappen osvojio četiri, Hamilton se uoči svoje domaće utrke na Silverstoneu nalazio 32 boda iza svoga suparnika u borbi za naslov prvaka.

Britanac je u kvalifikacijama postavio najbrže vrijeme i osigurao prvo mjesto na startu sprint utrke, ali Verstappen ga je prestigao prije prvoga zavoja i osigurao pole position za glavnu utrku.

U prvom krugu utrke Verstappen i Hamilton sudarili su se u zavoju Copse i podijelili mišljenja u Formuli 1, a suci su Hamiltona kaznili s deset sekundi iako ga to nije spriječilo da osmi puta pobijedi na VN Velike Britanije.

Montoya smatra da Hamilton ove godine mora više riskirati jer više nema prednost bržega bolida i da je to jako uzbudljivo za sve ljubitelje Formule 1.

“Max ima brži bolid, Max osvaja utrke i osvaja velike bodove,” rekao je Montoya.

“A sad je Lewis taj koji mora preuzimati rizik. Lewis zna da ako to ne učini, neće osvojiti naslov prvaka. A to je uzbudljivo.”

“Sjajno je vidjeti da je opet tako agresivan i vreba svoje šanse. Je li pokušao? Jest. Je li bio tu? Apsolutno.”

“Bio je 100% pokraj njega.”

Montoya smatra da je sudar Hamiltona i Verstappena na Silverstoneu bio trkaći incident i da su ga oba vozača mogla izbjeći da su htjela.

“Pokušao mu je dati mjesta uz uvjet da on popusti,” rekao je Montoya za Verstappena.

“Ali to nije bilo dovoljno mjesta za nekoga tko tu želi ostati.”

“Da mu je Max ostavio malo više mjesta mislim da bi svejedno ostao ispred.”

“Svi imaju različito mišljenje. Na neki način to je dobro za Formulu 1 jer svi pričaju o tome.”

Komentari

Vaš komentar