Max: Sainz se trudio, bilo mu je lakše sa DRS-om

Automoto 20. lip. 20228:25 > 8:34
Podijeli:
ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN via Guliver Images

Vozač Red Bulla Max Verstappen izjavio je da je uživao boreći se za vodeću poziciju sa Carlosom Sainzom tijekom posljednjih krugova Velike nagrade Kanade. Nizozemac je slavio u utrci, usprkos naporima Ferrarijevog vozača da ga pretekne po izlasku vozila sigurnosti sa staze.

Aktualni branitelj naslova je tijekom najvećeg dijela utrke imao osjetnu prednost nad konkurentima, ali je izlazak safety-cara 21 krug pred kraj zbog sudara Yukija Tsunode značio uzbudljivu završnicu utrke.

„Izlazak vozila sigurnosti mi nije pomogao. Ferrari je bio veoma brz tijekom trke, bilo mi je teško sustići Sainza poslije drugog odlaska u boks iako sam bio na svježijim gumama. Dao sam sve od sebe – i Carlos je, naravno. Primijetio sam koliko se trudio, bilo mu je lakše sa DRS-om. Završni krugovi su bili zabavni. Srećom, ove godine smo brzi na pravcima“, rekao je Verstappen.

Sainz do kraja nije uspio preteći aktualnog pobjednika i morao se zadovoljiti drugom pozicijom. Njegov timski kolega Charles Leclerc završio je utrku kao petoplasirani, s obzirom na to da je zbog novih dijelova pogonske jedinice bio primoran startati sa 19. mjesta.

Komentari

Vaš komentar