Izbor za Auto godine 2022.: Volkswagen ID 4 AG2022

Automoto 6. pro. 202116:34 > 16:35
Podijeli:
Official press site VW

Automobili u izboru za Auto godine 2022. predstavljeni su u 2021. godini i došli su na naše tržište gdje ih očekuju dobre početne pozicije.

Ovo su automobili koji donose novosti u autotržište, revolucionarna rješenja pojedinih proizvođača, najbolji u svojim kategorijama i klasama. Ovo su automobili kojima će borba za titulu Auta godine pomoći i biti potvrda njihove prednosti pred konkurencijom. Ovo su automobili koji se ističu dizajnom, tehnologijama, inovativnošću, drskošću.

Iz dana u dan na stranicama Sport Kluba predstavljat ćemo automobile koji su ušli u izbor za Auto godine, a svoj glas možete dati ovdje.

VOLKSWAGEN ID4 AG2022

Volkswagen u potpunosti mijenja svoju filozofiju proizvodnje automobila. Okreće se u potpunosti ekološki neutralnim modelima, električnim automobilima.

MEB platforma za električne modele nosi ovoga puta model ID4, električni SUV sa znakom ‘narodnih kola’. Kao drugi model ID serije, dizajnerski okrenut trendovima, cilja na publiku koja traži drugačije električne automobile kojima se ističu od ostalih. Tehnologija koja mu daje odlične performanse, vrhunski doseg i brzo punjenje, dobitna su kombinacija na svim tržištima. I zato je konadidat za Auto godine 2022. powered by Bosch car servisi.

Sportklub