Iz Mercedesa dali prednost Red Bullu na iduće dvije staze

Automoto 30. ožu. 202113:13
Podijeli:
Izvor: (Imaginechina via AP Images)

Glavni Mercedesov inženjer za operacije na stazi Andrew Shovlin smatra da Mercedes neće biti brz kao Red Bull na iduće dvije staze, ali priznaje da još uvijek nije siguran koje će staze u ostatku kalendara više odgovarati njima, a koje Red Bullu.

Red Bull je bio favorit nakon predsezonskih testiranja, a Max Verstappen to je i opravdao postavivši najbolja vremena na sva tri slobodna treninga i u kvalifikacijama u kojima je osvojio uvjerljiv pole position s četiri desetinke prednosti ispred Hamiltona.

U utrci je Mercedes pokazao vrlo sličnu brzinu kao i Red Bull te su jako dobro čuvali gume što je Hamiltonu omogućilo da se uspješno obrani od Verstappena iako je Nizozemac u završnici utrke imao 11 krugova novije gume.

Bahrain je staza sa srednjim downforce zahtjevima i na kojoj performanse i degradaciju određuju stražnje gume, a glavni zavoji su spori nakon kojih slijede dugi ravni dijelovi. Iduće dvije utrke u Imoli i Portimau trebale bi pružiti detaljniju sliku odnosa snaga među vodeće dvije momčadi.

“Ne mislim da smo dovoljno dobri u brzim zavojima, a ima ih puno na Imoli i Portimau,” rekao je Shovlin.

“To je jedno područje u kojem u ovom trenutku imaju prednost u odnosu na nas.”

“Bahrain je staza koja je vrlo teška za stražnje gume i bilo je jako vjetrovito. Imali smo vjetar brzine 30-40 km/h što su najveće vrijednosti u normalnoj sezoni. Nadamo se da ovo nije jedna od naših boljih staza jer smo se prilično mučili, ali na kraju smo podesili bolid kako treba. Ali bilo je izuzetno teško.”

“Ako pogledate kako se Red Bull ponašao na testiranjima i treninzima, njihov bolid radi jako dobro. Ni u jednom trenutku nisu izgledali slabo. Nadamo se da ćemo pronaći staze koje će nam odgovarati više od ove.”

Komentari

Vaš komentar