Hamilton smatra da mu Verstappen nije ostavio prostora

Automoto 18. srp. 202119:25 > 19:26
Podijeli:
AP Photo/Emilio Morenatti, Pool

Lewis Hamilton i nakon utrke vjeruje da nije učinio nešto pogrešno u sudaru s Maxom Verstappenom u prvom krugu i smatra da mu Nizozemac nije ostavio dovoljno mjesta s unutarnje strane brzoga zavoja Copse.

Hamilton je prijetio Verstappenu u prvih sedam zavoja prvoga kruga, a uoči devetoga zavoja sasvim se približio i odlučio za unutarnju stranu zavoja iako nije bio ispred Verstappena donosi MAXF1.net.

Svojom prednjom lijevom gumom Hamilton je dotaknuo Verstappenovu stražnju desnu što ga je poslalo u barijere u koje je udario desnim krajem svoga Red Bulla RB16B i teško ga oštetio.

Verstappen je bio vidno potresen nakon sudara u kojem je, prema prvim procjenama, pretrpio 51 puta intenzivnije ubrzanje od ubrzanja sile teže, ali srećom je prošao bez posljedica.

“Dajem sve od sebe cijeli tjedan,” rekao je Hamilton koji je dva kruga prije kraja prestigao Leclerca u Ferrariju nakon što mu se prethodno maknuo momčadski kolega Bottas.

“Bio sam u tvornici i pokušavao apsolutno sve. Pokušavao sam otkriti performanse u bolidu s dečkima u tvornici i tako sam ponosan na sve zbog njihova rada, iako smo imali malo zaostatka.”

“Naravno, uvijek pokušavam biti odmjeren u načinu na koji pristupam stvarima, posebno u borbi s Maxom, znate da je jako agresivan. A onda danas, bio sam potpuno uz njega, ali nije mi ostavio prostora.”

“Ali bez obzira na to slažem li se s kaznom ili ne, primit ću taj udarac u bradu i nastaviti raditi. Razmišljao sam ‘neću dopustiti da mi se išta nađe na putu’.”

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner žalio se direktoru utrke nakon sudara dvojice vozača, a Hamilton je kažnjen s deset sekundi kazne koje je uspio nadoknaditi i prestići Leclerca za pobjedu.

Helmut Marko, Red Bullov motorsport savjetnik, smatra da je ovo nije bio trkaći incident nego opasno ponašanje i da je Hamilton trebao biti oštrije kažnjen.