Hamilton: Pravi rezultat jer nismo bili najbrži

Automoto 29. ožu. 202115:24 > 15:29
Podijeli:
Izvor: Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images

Lewis Hamilton priznaje da su posljednji krugovi prve utrke sezone u Bahrainu bili 'zastrašujući' jer je mislio da nema šanse da se obrani od puno bržega Maxa Verstappena u Red Bullu.

Hamilton je posljednju dionicu utrke vozio na 11 krugova starijim gumama od Verstappena koji je u deset krugova smanjio zaostatak za vodećim s osam na jednu sekundu, a jedini napad izvršio je četiri kruga prije kraja, donosi MAXF1.net.

Iako je Verstappen uspio prestići Hamiltona u četvrtom zavoju morao mu je vratiti poziciju jer je pritom izašao van granica staze, iako je FIA više od pola utrke dopuštala takvu vožnju.

“Prvo, mogu samo reći da je ovo prvi puta nakon dugo vremena da vidim navijače i tako je dobro vidjeti ljude”, rekao je Hamilton.

“Tako sam ponosan na to što je Formula 1 uspjela izvesti, da startamo sezonu po normalnom rasporedu ove godine. A što se tiče utrke – kakva je to teška utrka bila!”

“Bilo je zastrašujuće”, rekao je Hamilton za posljednje krugove.

“Nije bilo sjajno. Mučio sam se sa stražnjim krajem bolida, stražnje gume su mi bile potrošene. Mislim da su bile oko osam krugova starije od Maxovih.”

“Znao sam da će me uloviti i razmišljao sam ‘bit će skoro nemoguće zadržati ga’, što je zapravo i bilo točno do incidenta u četvrtom zavoju.”

“Nakon toga sam ga jedva uspio zadržati iza sebe.”

“Bio je točno iza mene, u mojoj zavjetrini, i bilo mu je teško približiti se na nekim mjestima pa je vozio široko, što mi je dalo prednost. Ovo je teška staza za pratiti.”

Nismo bili najbrži

Hamilton kaže da je uživao u napetoj borbi za pobjedu, nešto što nije navikao od 2014. s obzirom na Mercedesovu dominaciju i manjak prijetnje od momčadskoga kolege nakon Rosbergova povlačenja iz sporta.

“Uživao sam u svakoj minuti vikenda iako sam znao da smo kao momčad iza njih po performansama – Red Bull je zasad odradio bolji posao”, rekao je.

“Zato je za nas ovo pravi rezultat jer nismo bili najbrži ovoga vikenda.”

Hamiltonu je ovo bila treća uzastopna pobjeda u Bahrainu i peta ukupno na toj stazi (2014., 2015., 2019., 2020. i 2021.), a ukupno mu je to 96. pobjeda u F1 karijeri.