Hamilton: Kazna za Maxa je važan presedan

Automoto 13. ruj. 202113:08 > 13:09
Podijeli:

Lewis Hamilton je nakon incidenta na Velikoj nagradi Italije u Monzi zadovoljan kaznom koju je dobio Max Verstappen.

Verstappen je kažnjen pomicanjem tri mjesta unazad na sljedećoj utrci koja će se voziti u Sočiju.

Bolid Nizozemca se u utrci za Veliku nagradu Italije našao iznad Lewisa Hamiltona koga je sačuvao halo sustav.

Još jednom se taj novitet koji je uveden u Formulu 1 prije nekoliko sezona pokazao ključnim po život vozača, ali je važno i to kako će vozač koji je izazvao incident biti kažnjen.

“Jako sam ponosan na suce. Mislim da mi treba neko vrijeme da o tome ozbiljno razmisim, ali mislim da ovo definitivno predstavlja presedan. Mislim da je to važan presedan za napredak sigurnosti vozača i da postoje točno postavljena pravila”, rekao je Lewis Hamilton nakon kazne koju je dobio Max Verstappen.

Aktualni šampion smatra da će vozači koji prođu nekažnjeno za svoje neodgovorne vožnje iste incidente i ponavljati.

“Ovo će se nastaviti dok ne naučimo iz ovakvih scenarija na stazi. Ja nemam povijest ovakvih incidenata. Kada se izvučeš s ovakvim stvarima, lako je kasnije nastaviti ih raditi. Svi mi vozači smo na rubu. Kada smo na pravoj liniji, svaki vozač pokušava zadržiti svoju poziciju. Kada si kotač uz kotač u zavoju, a bolid je i dalje pored tebe s vanjske strane moraš ostaviti prostor kada je automobil ispred tebe. Postoji pravilo da vozač koji je ispred, njegov je zavoj i ovaj drugi mora se povuči”, poručuje Britanac.

 

Komentari

Vaš komentar