Zanimljiva odluka Alpinea o predstavljanju novog bolida

Automoto 28. sij. 202213:56 > 13:56
Podijeli:
Guliver Image

Petoplasirana momčad prošlogodišnjega prvenstva Alpine objavila je da će novi F1 bolid za 2022. predstaviti 21. veljače, dva dana prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni.

Alpine je prošle godine s Alonsom i Oconom pobijedio AlphaTauri u borbi za peto mjesto u poretku konstruktora iako je AlphaTauri imao u prosjeku brži bolid, a momčadi iz Enstonea, koja se do prošle godine zvala Renault, to je treća uzastopna godina koju su završili peti u poretku, donosi MAXF1.net.

Ove sezone Alpine će zadržati istu vozačku postavu nakon što su objavili odlazak izvršnoga direktora Marcina Budkowskoga i savjetnika Alaina Prosta koji je optužio CEO-a Laurenta Rossija da želi svu pozornost samo za sebe.

Od Alpinea se očekuje da uskoro potvrdi tko će biti novi šef momčadi, a očekuje se da bi to mogao biti bivši šef momčadi Aston Martina Otmar Szafnauer koji je nedavno napustio momčad.

Alpineu bi se navodno trebao pridružiti i sponzor BWT koji je nekoliko godina surađivao s Racing Pointom / Aston Martinom i koji bi se momčadi mogao pridružiti zajedno s Szafnauerom.

Predsezonska testiranja počinju u Barceloni 23. veljače i trajat će tri dana, a drugi test održat će se od 10 do 12. ožujka u Bahrainu, tjedan dana prije početka sezone na istoj stazi.

Komentari

Vaš komentar