VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Automoto 14. svi. 202115:47 > 15:48
Podijeli:
Mark Thompson/Getty Images

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti otkazana i da će ju zamijeniti još jedna utrka u Austriji kako bi broj utrka u ovogodišnjem kalendaru ostao na 23.

Utrka u Turskoj postala je upitna kada je britanska vlada dodala Tursku na popis crvenih zemalja što znači da bi svi povratnici iz te zemlje morali biti dva tjedna u samoizolaciji, donosi MAXF1.net.

U priopćenju koje je izdano danas, Formula 1 objasnila je da su morali otkazati VN Turske i da su morali prilagoditi kalendar kako bi mogli održati dvije uzastopne utrke u Austriji.

VN Francuske morala je biti pomaknuta s 27.6. na 20.6. kako bi se dvije utrke u Austriji mogle održati 27.6. i 4.7.

“Veselili smo se utrkivati u Turskoj, ali ograničenja vezana za putovanje u tu zemlju značila su da nećemo moći biti tamo u šestom mjesecu,” rekao je CEO Formule 1 Stefano Domenicali.

“Formula 1 opet je pokazala da može brzo reagirati na razvoj događaja i pronaći rješenja i oduševljeni smo što ćemo imati dvostruku utrku u Austriji pa će broj utrka u sezoni ostati na 23.”

“Želim se zahvaliti promotoru i vlastima u Turskoj za svu potporu posljednjih tjedana i želim se zahvaliti promotorima u Francuskoj i Austriji za njihovu brzinu, fleksibilnost i entuzijazam kako bismo mogli razviti ovo rješenje.”