Vettel kritizira FIA-u: To nije bilo jako profesionalno

Automoto 22. tra. 202122:30 > 23:00
Podijeli:
Izvor: Foto: astonmartin

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za nepoštivanje procedure uoči starta utrke i kaže da bi ih ranije kažnjavanje puno manje koštalo, a dodao je da Aston Martinov bolid treba biti bolji u svim područjima kako bi bili konkurentniji u nastavku sezone.

Vettel je na obje ovosezonske utrke izgubio od Strolla i u kvalifikacijama i u utrci, a u Imoli su oba bolida imala probleme s kočnicama uoči početka utrke. Strollu su mehaničari uspjeli popraviti bolid na vrijeme, ali Vettel nije bio te sreće te je momčad prekršila pravilo jer mu nisu pričvrstili gume pet minuta prije starta utrke, donosi MAXF1.net.

Zato je morao startati iz boksa te je dobio deset sekundi kazne mirovanja u boksu gotovo 40 minuta nakon početka utrke što je posebno razuljitilo Vettela jer su zbog kasnoga izricanja kazne izgubili puno više vremena.

“Mislim da smo mogli imati bolju utrku da je FIA brže reagirala,” rekao je Vettel.

“Prekršili smo pravila, zato smo dobili kaznu, ali nije ih brigalo dok utrka već nije daleko odmaknula tako da nas je u tom trenutku kazna puno više koštala nego što bi to bio slučaj ranije u utrci.”

“Zato to nije bilo jako profesionalno, ali sigurno nam to nije bio odlučujući čimbenik u utrci. Imali smo puno problema. Nije to bila utrka bez problema kakvoj smo se nadali, bio je to težak dan.”

Vettel nakon dvije utrke u Aston Martinu još nije osvojio bodove, za razliku od momčadskoga kolege Strolla koji je i u Bahrainu i Imoli završio među prvih deset.

“Proveo sam korisno vrijeme u bolidu, ali što se tiče rezultata nema puno pozitivnih stvari,” rekao je.

“Moramo odraditi bolji posao u puno područja… i trebamo više prianjanja kako bismo bili u boljoj poziciji.”

“Lanceovo osvajanje bodova je dobro za momčad. Oboje smo imali sličan problem uoči starta utrke, a onda je on valjda imao sreće što nije morao startati iz boksa. Ali dobro je što smo barem osvojili neke bodove.”

Zahvaljujući Strollovim bodovima, Aston Martin se nalazi na šestom mjestu u poretku konstruktora sa samo pet bodova, čak 36 bodova manje od trećega McLarena.