Vettel kažnjen zbog nepoštivanja žutih zastava

Automoto 28. ožu. 202115:15
Podijeli:
Izvor: Foto: astonmartin

Sebastian Vettel kažnjen je s pet mjesta kazne zbog nepoštivanja žutih zastava u prvom dijelu kvalifikacija, ali to neće bitno utjecati na njegovu utrku budući da se kvalificirao na razočaravajuće 18. mjesto.

Vettel se cijeloga vikenda mučio s ponašanjem Aston Martina te nije bio brz kao momčadski kolega Stroll, a u posljednjim minutama Q1 Vettel je prvo morao usporiti u prvom zavoju u kojem se izvrtio Mazepin nakon čega je naišao na još jednu žutu zastavu u osmom zavoju gdje je Sainz stao na stazi u svom Ferrariju, donosi MAXF1.net.

FIA-ini suci Vettela su pozvali na razgovor nakon kvalifikacija zbog potencijalnoga nepoštivanja dvostrukih žutih zastava u prvom zavoju u Q1, a danas su donijeli odluku da Vettela kazne s pet mjesta kazne što znači da će krenuti posljednji.

“Bolid s brojem 9 izvrtio se u prvom zavoju u posljednjim trenucima Q1 i izazvao dvostruke žute zastave. Bottas, Vettel, Perez i Russell prišli su mjestu događaja i prošli Mazepina, a Bottasu je momčad odmah rekla da odbaci trenutni krug” – stoji u priopćenju sudaca.

“Perezu i Russellu također su rekli da uspore, a Russell je dobio i dodatnu informaciju da je riječ o dvostrukim žutim zastavama.”

“Vettel nije odbacio svoj krug. Sucima je objasnio da je vidio dim ispred sebe, ali nije bio siguran je li netko blokirao kotače na kočenju ili stao na stazi.”

“Suci su primijetili da je već prošao ploču s oznakom žute zastave kad je prilazio mjestu događaja i nije reagirao na to.”