Verstappen se veseli Austriji, ali upozorava

Automoto 24. lip. 202114:58 > 14:59
Podijeli:
REUTERS/Maxim Shemetov

Max Verstappen veseli se dvjema Red Bullovim domaćim utrkama u Austriji, ali upozorava da njegove prethodne dvije pobjede na ovoj stazi nisu garancija dobre forme i ove godine.

Red Bull je ove godine u svom najboljem izdanju u hibridnoj turbo eri koja je započela 2014. te vode u oba poretka, a prvi puta nakon 2013. slavili su na tri uzastopne utrke u Monaku, Azerbajdžanu i Francuskoj, donosi MAXF1.net.

Verstappen je na Red Bull Ringu pobijedio 2018. nakon odustajanja oba Mercedesova vozača i 2019. nakon uzbudljive borbe s Leclercom u Ferrariju kojega je prestigao u pretposljednjem krugu.

Ali uoči ovogodišnjih utrka u Austriji, koje će se voziti tijekom iduća dva vikenda, Verstappen poziva na oprez i kaže da dobra forma Red Bulla nije zajamčena iako su na toj stazi već slavili.

“Zaista se veselim Austriji jer je to kao domaća utrka i prilika da imamo dvije utrke čini ju još boljom”, rekao je Verstappen.

“Uvijek je lijepo utrkivati se na toj stazi i imali smo dobre rezultate na njoj, ali to nije garancija [dobrih rezultata u 2021.].”

“Opet ćemo morati dobro podesiti bolid, čitati uvjete i reagirati na njih. Ne znam kakvo će biti vrijeme, ali siguran sam da će opet biti blizu [s Mercedesom]. Saznat ćemo kad stignemo tamo, ali nadam se da možemo imati dva dobra vikenda.”

Perez je prvi puta u F1 karijeri spojio dva uzastopna postolja nakon što ih je prije dolaska u Red Bull imao 10, tri za Sauber i sedam za Force Indiju / Racing Point.

“Francuska je bila dobra i bilo je sjajno za momčad što smo oboje bili na postolju”, rekao je Perez.

“S moje strane, još uvijek napredujem, ali sve ide u pravom smjeru.”

“Motivacija je super visoka i iskoristit ćemo ovaj zamah prema naprijed kako bismo maksimalno iskoristili svoj potencijal na idućim utrkama.”

“Veselim se utrkivati za Red Bull na njihovoj domaćoj utrci, a dva vikenda na istoj stazi pomoći će mi u mom napretku i iskustvu u bolidu. Momčad je ovdje bila dobra u prošlosti pa se nadam da će se ta forma nastaviti i da možemo ostvariti dobre rezultate.”

Honda je 2019. u Austriji s Verstappenom i Red Bullom ostvarilia prvu pobjedu za njihov motor od 2006. kada je Button slavio u Mađarskoj, a posljednji puta Honda je osvojila tri utrke sa Sennom na prve četiri utrke F1 sezone 1991.

Vozači će u Austriji imati priliku ostvariti dvije pobjede u istoj godini na istoj stazi i upisati se u povijest kao prvi F1 vozači koji su to uspjeli. Prošle godine imali su dvije prilike za to (Austrija i Velika Britanija), ali u oba slučaja na istoj stazi imali smo različite pobjednike (Bottas i Hamilton u Austriji te Hamilton i Verstappen u Velikoj Britaniji).

Komentari

Vaš komentar