Toto Wolff: ‘Ne smijemo postati Manchester United’

Automoto 17. kol 202213:56 > 13:56
Podijeli:
HOCH ZWEI/Guliver Image

Prvi čovjek Mercedesa Toto Wolff priznao jest kako ga fascinira slučaj Manchester Uniteda u smislu pada forme nakon višegodišnje dominacije.

Manchester United je najtrofejnija momčad u povijesti Premier lige s 13 naslova prvaka, odnosno 20 ukupno. Međutim, nakon odlaska legendarnog menadžera Sir Alexa Fergusona 2013. godine, klub nije osvojio prvenstvo.

Prvi operativac Mercedesa čija je momčad osvojila osam uzastopnih konstruktorskih titula u Formuli 1, priznao jest kako je proveo dosta vremena analizirajući pad Manchester Uniteda.

Proučavao sam zašto velike momčadi nisu u stanju ponavljati uspjehe nakon godina dominacije, posebno na primjeru Manchester Uniteda pod vodstvom Sir Alexa Fergusona. U našem slučaju, niti jedna momčad nije povezala osam uzastopnih momčadskih titula kao što je to učinio Mercedes, i postoji dobar razlog tih uspjeha, a najvažniji faktor je – čovjek.

Wolff je nastavio: “Ljudi postanu presigurni u ono što rade, posebno kada nižu odlične rezultate. Počinju s razmišljanjem kako su nepobjedivi, umjesto da nastave napredovati i tražiti načine kako konstantno poboljšati izvedbu.

Mercedes je trenutno treći u poretku konstruktora sa 137 bodova manje od vodećeg Red Bulla, no ta činjenica Wolffa ne zabrinjava previše.

Iskreno, nekako uživam što stvari u ovom trenutku ne idu u najboljem smjeru za nas, razlog tome jest što je to baza za dugoročni uspjeh,” zaključio je šef Mercedesa.

Komentari

Vaš komentar