Svi žele Nizozemca: ‘Ne znam mogu li birati’

Automoto 19. ruj 202213:49
Podijeli:
Marco Canoniero via Guliver Images

Nizozemski vozač Nyck de Vries potvrdio je da je trenutno u pregovorima s tri momčadi oko mogućega angažmana u Formuli 1 iduće sezone, ali kaže da bi bio zadovoljan da se ostvari bilo koja od te tri mogućnosti.

De Vries je u Italiji zamijenio Albona i oduševio i u kvalifikacijama i u utrci u kojoj je osvojio dva boda na devetom mjestu i time uspio ono što Latifi nije uspio u 16 dosad održanih utrka ove sezone, donosi MAXf1.net.

Prvak Formule 2 iz 2019. i Formule E iz 2020./2021. dosad nije dobio priliku pokazati što zna u utrci Formule 1, a iako je u Williams uskočio tek na trećem slobodnom treningu to se nije negativno odrazilo na njegov nastup.

Nakon impresivnoga nastupa u Monzi sve se glasnije govorilo o mogućem angažmanu u Formuli 1 iduće sezone, a Nizozemac je potvrdio da je trenutno u pregovorima s tri momčadi.

Ne znam jesam li u situaciji da mogu birati, to je većinom izvan moje kontrole,” rekao je prošloga tjedna de Vries za nizozemski TV show Humberto op Zaterdag.

“Već dugo vremena razgovaram s Williamsom i uspio sam s njima debitirati u Monzi, to bi bio logičan idući korak.

S Alpineom sam u kontaktu od srpnja i testirat ću s njima u Budimpešti idući tjedan. A kao što su mediji primijetili, išao sam i u Austriju da se susretnem s Helmutom Markom, to su činjenice.

“Gdje god uspijem dobiti trajno mjesto bio bih jako sretan s tim. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati idućih dana i tjedana. Kao što sam rekao, stvari nisu u potpunosti u mojoj kontroli.”

“U ovom svijetu nije sve u performansama, ali sad su stvari uhvatile zamah. To čini razliku, ali vam ne jamči vozačko mjesto. Nismo još tako daleko.”

De Vries se osvrnuo i na svoj debitantski nastup iz snova u Monzi.

“Vikend je bio fantastičan i prošao je u trenu,” rekao je 27-godišnjak.

“Bilo je to ostvaranje sna i uspješno smo ga završili.

“Ono što se dogodilo nakon toga nisam mogao ni zamisliti. U ponedjeljak poslijepodne vratio sam se u realnost, trenutno sam zaposlen oko svoje budućnosti. Ali sve poruke i čestitke koje sam dobio bile su vrlo posebne. Bilo je lijepo dobiti potporu od svih.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima

Komentari

Vaš komentar