Schumacher neće voziti utrku, upitna i Australija

Automoto 26. ožu 202222:21 > 22:22
Podijeli:

Mick Schumacher u nedjelju neće moći voziti jer Haas neće moći popraviti potpuno uništeni bolid mladog vozača nakon nesreće koju je imao u kvalifikacijama.

Izgledalo je jako zastrašujuće, ali Schumacher je prošao bez ozljeda i to je zapravo najvažnije u cijeloj situaciji.

No, Haas će na VN Saudijske Arabije imati samo jednog vozača, jer neće moći osposobiti Schumacherov bolid za utrku za manje od 24 sata.

Nakon što mu je na stazi ukazana prva pomoć, a njegov tim potvrdio da je svjestan i komunicirao, preventivno je prevezen u bolnicu na detaljne preglede.

Šef momčadi Guenther Steiner rekao je za Sky Sport da Schumacherovo stanje, koje tada nije bilo detaljno utvrđeno, nije jedini ograničavajući čimbenik za njegov nastup na utrci, jer se šteta na bolidu još procjenjuje.

Nešto kasnije Steiner je potvrdio da se automobil neće moći popraviti na vrijeme, ali da je i utrka u Australiji upitna.

“Najvažnije je da je Mick prošao bez ozljeda, u bolnici je i radi detaljne preglede, u sigurnim je rukama. Moguće je da će ostati u bolnici i preko noći radi praćenja stanja. Na temelju tih informacija odlučili smo da nećemo pokušavati pripremati bolid”, rekao je Steiner dodajući da mora razmišljati o rezervnim dijelovima koji će biti potrebni za sljedeću utrku.

Komentari

Vaš komentar