Schumacher isprobao očev Jordan 191 kojim je debitirao u F1

Automoto 21. srp. 202112:38
Podijeli:
DPPI PANORAMIC

Mick Schumacher na Silverstoneu je isprobao Jordan 191 s kojim je njegov otac debitirao u Formuli 1 na VN Belgije 1991. i nakon toga osigurao mjesto u najvišoj kategoriji motorsporta iako je njegova utrka trajala manje od jednoga kruga.

Schumacher je ostao na Silverstoneu kako bi odradio planirani Pirellijev test 18-inčnih guma, a tijekom jučerašnje pauze za ručak Sky Sports je organizirao probnu vožnju Jordana 191 s kojim je njegov otac impresionirao u svom prvom F1 nastupu, piše MAXF1.net

Mick je ranije vozio očev Benetton B194, s kojim je Michael kontroverzno osvojio naslov prvaka nakon okršaja s Hillom i brojnih tehničkih kontroverzi, a dvaput je vozio i Ferrari F2004, na Hockenheimu i Mugellu, s kojim je Michael osvojio svoj sedmi naslov.

Schumacher je 1991. dobio priliku u Jordanu nakon što je njihov redovni vozač Bertrand Gachot završio u pritvoru nakon fizičkoga obračuna s londonskim taksistom, a Nijemac je kvalificirao na sedmo mjesto, ispred momčadskoga kolege Andree de Cesarisa.

Iako je u prvom zavoju bio šesti, Schumacher je već nakon slavnoga zavoja Eau Rouge imao problem s kvačilom zbog kojega je morao rano odustati, ali bez obzira na to učinio je dovoljno kako bi impresionirao Flavia Briatorea koji ga je već za iduću utrku doveo u Benetton.

Schumacher je u prvoj utrci za Benetton u Monzi završio peti, a 1992. je upisao prvu pobjedu u Formuli 1 upravo na Spa Francorchampsu na kojem je godinu dana ranije imao impresivan prvi nastup.