Sainz: ‘Brzi smo, ali imamo još prostora za napredak’

Automoto 2. srp 202212:06 > 12:13
Podijeli:
Guliver Images

Carlos Sainz zadovoljan je brzinom koju je Ferrari pokazao na prvom danu na Silverstoneu koji je bio prilično izazovan zbog promjenjivih vremenskih uvjeta, a Charles Leclerc uvjeren je da će biti konkurentni u kvalifikacijama.

Sainz je bio najbrži na drugom treningu koji je bio jedini vožen u potpuno suhim uvjetima, iako je u svom najbržem krugu izletio široko u zavoju Copse, a Leclerc je bio tek peti najbrži, pola sekunde iza momčadskoga kolege, donosi MaxF1.net.

Španjolac još uvijek čeka prvu pobjedu u Formuli 1 i na prošloj utrci u Kanadi bio je prilično blizu nakon što je blisko pratio Verstappena u posljednjim krugovima, ali ove sezone tek treba pobijediti Leclerca u kvalifikacijama u kojima su oba vozača vozila sve kvalifikacijske segmente.

Prilično puno posla na drugom treningu nakon što na prvom nismo puno vozili [zbog kiše],” rekao je Sainz.

Morali smo sastaviti prilično intenzivan plan za drugi trening kako bismo provjerili i kratke i duge dionice.

Bilo je prilično izazovno, vjetar nam je otežavao posao u pronalasku pravoga balansa za brze dijelove i pravi kompromis za gume za spore dijelove.

Općenito, bili smo brzi, ali čini se kao da imamo još prostora za poboljšati se.

Kvalifikacije bi mogle biti prilično zanimljive zbog vremena tako da će nam nekoliko krugova u mokrim uvjetima na prvom treningu biti korisni.

Nismo puno vozili na prvom treningu, ali odvozili smo nekoliko krugova ako kvalifikacije budu kišne,” dodao je Leclerc.

Kad je kiša stala stavili smo soft gume, ali nismo uspjeli odvoziti krugove zbog crvene zastave [koju je uzrokovao Stroll u Aston Martinu].

Drugi trening bio je nešto čišći i osjetio sam da imamo performanse u bolidu. Siguran sam da ćemo biti konkurentni i da je stvar spajanja svih elemenata kad to bude potrebno.

Komentari

Vaš komentar