Ricciardo žestoko kritizirao službene F1 digitalne kanale

Automoto 9. tra. 202118:40
Podijeli:
Mark Thompson/Getty Images

Daniel Ricciardo žestoko je kritizirao ljude koji vode službene F1 kanale na društvenim mrežama jer previše naglaska stavljaju na sudare i smatra da Formula 1 može i mora puno bolje od toga.

Formula 1 pojačano se angažirala na društvenim mrežama otkako je Liberty Media grupa 2017. postala novi vlasnik, a u potrazi za novim pratiteljima posebno su se usredotočili na mlađe generacije koje vole kratak i zanimljiv sadržaj, donosi MAXF1.net.

Jedna od očito popularnijih stvari među mlađom populacijom, ali i gledateljima koji nisu redoviti pratitelji Formule 1, su i sudari kojih u Formuli 1 nikad nije nedostajalo, ali takav pristup ne sviđa se McLarenovom vozaču Ricciardu koji je oštro kritizirao voditelje društvenih mreža.

“Mislim da je F1 prošle godine na svojim društvenim kanalima stavljala sadržaj poput ‘top 10 trenutaka sezone’ ili tako nešto, a osam od deset tih trenutaka bili su sudari,” rekao je Ricciardo.

“Pomislio sam ‘vi ste je***i idioti’. Možda 12-godišnja djeca žele vidjeti takvu vrstu sadržaja i to je cool jer oni ni ne znaju bolje, ali mi nismo djeca.”

“Jednostavno morate bolje dečki. Morate bolje od toga.”

Ricciardo se osvrnuo i na Netflixov dokumentarac ‘Drive to Survive’ koji je ove godine dobio svoju treću sezonu, a koji također više naglašava dramatične trenutke tamo gdje ih možda i nema.

“Mislim da je prva sezona Drive to Survive [o F1 sezoni 2018.] bila sjajna, proveo sam neko vrijeme u SAD-u i primijetio sam ju tijekom putovanja,” rekao je Ricciardo.

“To je bilo prvi puta da su me počeli prepoznavati i povezivati s tom TV serijom. Tako da je definitivno učinila čuda za nas, brojke na društvenim mrežama su poludjele. Učinila je puno za nas i za sport.”

“Ali u drugoj sezoni [koja prikazuje F1 sezonu 2019.] bile su neke epizode i dijelovi u kojima mi se čini da su malo forsirali neke stvari.”

“Pokušali su stvoriti neko suparništvo između mene i Sainza kojega zapravo nije bilo. On mi nije ništa veći suparnik nego itko drugi. Nisam imao ništa osobno protiv njega, ali mislim da su oni htjeli izvući nešto iz toga pa je bilo putanja o Carlosu.”

“Možda nitko nije primijetio, ali za mene je on u redu. Vjerojatno imam neke druge dečke koje ne volim, za razliku od Carlosa… U redu, on se odijeva kao 60-godišnjak, ali inače je u redu.”