Ricciardo otkrio na što mu se najteže naviknuti u McLarenu

Automoto 15. ožu. 202121:24 > 21:25
Podijeli:
Mark Thompson/Getty Images

Daniel Ricciardo zadovoljan je prvim predsezonskim testiranjima s novom momčadi nakon dvije sezone u Renaultu, a otkrio je i na koju mu se stvar bilo najteže naviknuti prilikom promjene bolida.

Ricciardo je u tri dana na testiranju u Bahrainu odvozio 173 kruga u McLarenu MCL35M što ga svrstava na 13. mjestu po broju krugova među vozačima, a dvaput je bio najbrži u jutarnjem dijelu dana.

“Zaista sam sretan što smo testiranja odradili pouzdano i bez pravih problema ili briga,” rekao je Ricciardo. Bila su to zaista dobra tri dana. Zaista sam zahvalan momčadi, kako ovdje na stazi tako i u tvornici, što su sastavili dobar bolid za testiranje. Zbog njih sam se osjećao kao kod kuće tako da se osjećam ugodno i ne mogu dočekati da se vratimo ovdje i izađemo na stazu na VN Bahraina” – rekao je.

Ricciardo je svjestan da nakon samo tri dana testa, u kojima je bolid dijelio s novim momčadskim kolegom Norrisom, još uvijek ne može izvući maksimum iz bolida, a kaže da mu se najteže naviknuti na kočenje.

“Jesam li već jedno s bolidom? Još ne. Trebat će neko vrijeme. Kad sam prešao iz Red Bulla u Renault, najduže mi je trebalo da se naviknem na ponašanje na kočenju. I dalje moram shvatiti gdje je točno granica s ovim bolidom. Ali uspjet ću u tome. McLaren je tradicionalno dobar bolid na kočenju. Nadam se da ću ove godine imati neka dobra pretjecanja. Riječ je o novom bolidu, s drukčijim pedalama i drukčijom pozicijom pedala. Morate se prvo na to naviknuti” – zaključio je Australac.