Red Bull donosi još poboljšanja unatoč fokusu na 2022.

Automoto 26. kol. 202112:45
Podijeli:
Max Verstappen, Red Bull RB16, VN Emilije Romagne 2020. (Photo: Red Bull)
Max Verstappen, Red Bull RB16, VN Emilije Romagne 2020. (Photo: Red Bull)

Red Bull nastavlja donositi poboljšanja za svoj ovogodišnji bolid RB16B iako su većinom usredotočeni na razvoj bolida za iduću sezonu koji je dizajniran prema potpuno novom tehničkom pravilniku.

Mercedes i Red Bull u velikoj su borbi za naslov prvaka u obje kategorije, a nakon što su Verstappen i Red Bull preuzeli vodstvo u oba poretka nakon VN Monaka Hamilton i Mercedes vratili su vodstvo nakon prošle utrke u Mađarskoj, piše MAXF1.net.

Nakon velikoga paketa poboljšanja na Mercedesu F1 W12 na Silverstoneu aktualni svjetski prvaci najavili su da je to bio posljednji veliki paket novih dijelova i da su u potpunosti usredotočeni na 2022. dok je Red Bull rekao da će i dalje balansirati između razvoja bolida za 2021. i 2022.

Verstappen je ponovio ono što je rekao šef momčadi Christian Horner i najavio da će Red Bull do kraja sezone donositi još poboljšanja za RB16B koji je na posljednje dvije utrke bio sporiji od Mercedesa.

“Iskreno, ne bih rekao,” odgovorio je Verstappen na pitanje je li zabrinut za 2022. zbog nastavka razvoja bolida za 2021. za nizozemsko izdanje Motorsporta.

“Već imamo dovoljno ljudi koji rade na bolidu za iduću godinu. Možemo o tome razgovarati koliko hoćete, ali osobno ne znam koliko će dobro ili loše biti iduće godine.”

“Nitko ne zna tako da ćemo morati pričekati i vidjeti.”

Iako je Red Bull zaredao pet uzastopnih pobjeda od Monaka do druge utrke u Austriji, Mercedes je s novim paketom poboljšanja bio najbrži na Silverstoneu i posebno na Hungaroringu, a Verstappen kaže da zbog loše sreće nisu izgradili dovoljnu prednost na utrkama kad su oni bili brži.

“Imali smo prilično puno loše sreće,” rekao je Verstappen koji je u Azerbajdžanu odustao s prvoga mjesta zbog pucanja gume i na Silverstoneu nakon sudara s Hamiltonom, a u Mađarskoj je pokupio teško oštećenje u prvom krugu i završio tek deveti.

“Na posljednje dvije utrke izgubili smo puno bodova, ali i dalje je puno toga u igri,” rekao je Nizozemac.

“Mislim da je jako blizu, ali mislim da je Mercedes na posljednje dvije utrke imao prednost sa svojim najnovijim poboljšanjima.”

“Ali i mi znamo da i dalje imamo još nekoliko stvari koje trebaju stići na bolid.”

“Nadam se da će nam to dati još malo vremena po krugu.”

Komentari

Vaš komentar