Red Bull će u Imolu donijeti sva dostupna poboljšanja

Automoto 31. ožu. 202119:40 > 19:41
Podijeli:
Izvor: Guliver Image

Red Bull na iduću utrku F1 prvenstva u Imoli planira donijeti sva moguća poboljšanja koja stignu proizvesti kako bi dodatno poboljšali performanse svoga bolida RB16B koji se pokazao vrlo brzim na prvoj utrci u Bahrainu.

Nakon sedam uzastopnih pole positiona na prvim utrkama sezone za Mercedes, Verstappen je prošlu subotu osvojio pole position s četiri desetinke prednosti, a u utrci je tijesno izgubio od Hamiltona u Mercedesu, donosi MAXF1.net.

Iako je Red Bull sezonu započeo u nikad konkurentnijem izdanju još od 2013., glavni inženjer Paul Monaghan potvrdio je da su nova poboljšanja spremna već za iduću utrku.

“Neka poboljšanja već su spremna za Imolu, a još više ih dolazi na idućim utrkama”, rekao je Monaghan.

“Potrebno nam je da bolid radi kako treba i ne zadaje nam glavobolje. Stavit ćemo na njega što više performansi možemo do Imole.”

“Kontroliramo svoju sudbinu i ne možemo utjecati na to što rade Mercedes, McLaren, Ferrari i svi ostali. Zato želimo ostati usredotočeni.”

“Identificirali smo neka područja gdje možemo poboljšati bolid i koncentrirani smo na njih. Ne možemo utjecati na ono što drugi rade tako da moramo razvijati svoj bolid i učiniti ga pouzdanim.”

Mercedes je već izrazio strah da neće biti tako konkurentni na idućim stazama u Imoli i Portimau jer imaju više brzih zavoja od Bahraina, a ni Red Bull ne želi mirovati nakon dobroga vikenda sezone te su svjesni da moraju nastaviti pritiskati.

“Ne radi se o tome da ćemo otići u Imolu, pobijediti i reći ‘mi smo svjetski prvaci’ – to se neće dogoditi”, dodao je.

“Bit će to duga borba cijele sezone koja nije ni dobivena ni izgubljena u Bahrainu.”

“U garaži se osjeća razočaranje i svi ga osjećamo, ali imamo brz bolid, fantastične vozače i dobru momčad.”

Red Bull je na prvoj utrci imao i najbržu promjenu guma – Verstappenu su mehaničari medium gume zamijenili novim setom harda za 1.93 s, a Red Bull je vlasnik i druge najbrže promjene guma na prvoj utrci – Perezu su gume promijenili za točno dvije sekunde.