Perez najbrži na drugom slobodnom treningu

Automoto 11. lip. 202214:32 > 14:32
Podijeli:
Jerry Andre via Guliver Images

Sergio Perez odvozio je najbrži krug na trećem slobodnom treningu za VN Azerbajdžana na kojem je bio brži od Charlesa Leclerca i Maxa Verstappena uoči kvalifikacija koje počinju u 16 sati.

Leclerc je držao prvo mjesto nakon prvih pokušaja na soft gumama (1:45.260), Perez je bio drugi s 0.243 s zaostatka, a Sainz nakon drugih krugova postavlja novo najbrže vrijeme 1:44.744, pola sekunde ispred Leclerca.

Russell je kasnio devet desetinki za Sainzom, a Hamilton je bio čak 1.555 sekundi u drugom Mercedesu.

U drugom pokušaju Leclerc ruši Sainzovo vrijeme za 0.083 sekunde, ali Perez dovodi Red Bull na vrh uz najbolja vremena u drugom i trećem sektoru (1:44.416) za 0.245 s prednosti ispred Leclerca.

Verstappen je posljednji postavio vrijeme po krugu nakon gotovo pola sata i zauzeo drugo mejsto, 0.052 sekundi iza Pereza, a nakon toga su Ferrarijevi vozači na istom setu guma zauzeli prva dva mjesta.

Sainz je prvo srušio Perezovo vrijeme za gotovo pola sekunde, a onda je njegovo vrijeme popravio Leclerc za još 0.487 sekundi.

Perez u novom pokušaju nije uspio srušiti Leclerca, ali je razdvojio vozače Ferrarija s 0.372 sekunde, a Verstappen je popravio vlastito najbolje vrijeme i zauzeo drugo mjesto, 0.139 sekundi iza Leclerca.

Leclerc na novom setu softa postavlja novo najbrže vrijeme 1:43.240, a Verstappen je u svom brzom krugu morao usporiti jer je Bottas izletio u trećem zavoju i izazvao žutu zastavu.

U drugom krugu Verstappen je zauzeo drugo mjesto s dvije desetinke zaostatka za Leclercom, ali Perez postavlja novo najbrže vrijeme 1:43.170, 0.070 ispred Leclerca, dok je Sainz završio četvrti, 0.426 s iza Pereza.

Verstappen je imao najbrže vrijeme u prvom sektoru, ali je u 12. zavoju naletio na Alonsa koji mu je pokvario krug. Perez je nakon toga također imao najbolje vrijeme u prvom sektoru, ali on je naletio na Albona koji mu je zasmetao u drugom i trećem sektoru i nije popravio svoje vrijeme.

Perez je ostao najbrži ispred Leclerca, Verstappena i Sainza, a dva vozača McLarena Norris i Ricciardo zauzeli su peto i šesto mjesto za McLaren.

Gasly je opet bio konkurentan u AlphaTauriju na sedmom mjestu ispred Russella u Mercedesu i Ocona u Alpineu, a Vettel je završio deseti za Aston Martin.

Kvalifikacije su na rasporedu u 16 sati, prijenos je na SK HD.

Komentari

Vaš komentar