Otkriven email koji je Wolff poslao direktoru utrke Masiju

Automoto 20. srp. 202112:45 > 12:48
Podijeli:
AP Photo/Jon Super

Novinari njemačke verzije portala Motorsport otkrili su sadržaj emaila koji je šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff poslao direktoru utrke Michaelu Masiju, a koji se odnosi na pravilo koji vozač ima prednost u kojoj situaciji prilikom duela na stazi.

Sudar Hamiltona i Verstappena izazvao je kontroverzne reakcije i podijelio mišljenja među navijačima, vozačima i šefovima momčadi, a Mercedesov Wolff očekivano je stao na stranu svoga vozača, donosi MaxF1.net.

Wolff je nakon incidenta zvao FIA-inoga direktora utrke Masija kako bi mu rekao da pogleda email koji je poslao, na što mu je Masi odgovorio da nema vremena gledati emailove u trenutku dok se bavi utrkom i da slobodno može posjetiti suce u njihovoj sobi.

Nakon utrke Wolff je objasnio zašto smatra da je Hamilton imao prednost u zavoju Copse, a čini se da je sadržaj emaila upućenoga Masiju upućivao upravo na to.

Što se tiče incidenta između Lewisa i Maxa, za tango je uvijek potrebno dvoje i ova dva natjecatelja nisu dali jedan drugome ni centimetar.

To je jako brz zavoj i zato su stvari ispale ružne, ali postoji jasno pravilo, crno na bijelo na papiru – ako je prednja osovina ispred sredine automobila s vanjske strane, to je vaš zavoj.

Prema opisanoj grafici, Hamilton je zaista imao prednost prilikom ulaska u zavoj Copse jer mu je prednja osovina bila ispred pola duljine Verstappenova bolida, ali Hamilton je zakazao u jednom bitnom detalju – pretjecanje nije obavio čisto.

Britanac je imao šansu čisto proći zavoj, ali nije prilagodio svoju brzinu puno užem kutu prilaska zavoju zbog čega je otišao šire nego je planirao i zahvatio stražnji desni kotač Verstappenova bolida.

Suci su Hamiltona kaznili s deset sekundi kazne što na kraju nije utjecalo na konačan rezultat budući da je sustigao i prestigao Leclerca tri kruga prije kraja za osmu pobjedu na svojoj domaćoj utrci.

 

Komentari

Vaš komentar