Norrisovo postolje ‘super motivirajuće’ za Ricciarda

Automoto 28. tra. 202117:09 > 17:13
Podijeli:
Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images

Daniel Ricciardo kaže da je pobjedničko postolje koje je njegov momčadski kolega Lando Norris ostvario na posljednjoj utrci u Imoli ‘super motivirajuće’ jer zna da bolid ima potrebnu brzinu, a vjeruje da će njegove performanse rasti iz utrke u utrku.

Ricciardo je imao dobar start nove sezone u novoj momčadi iako je Norris završio ispred njega na obje utrke, ali Australac kaže da je očekivao da će mu trebati nekoliko utrka da se u potpunosti navikne na novi bolid i iz njega izvuče posljednjih nekoliko desetinki, donosi MAXF1.net.

“Iduća utrka je Portimao i veselim se vratiti u bolid”, rekao je Ricciardo.

“Utrkivanje na toj stazi je zabavno jer ima neke jedinstvene elemente koje ne vidite na svakoj utrci u kalendaru.”

“Postoji dobra mješavina brzih i sporih zavoja s različitim promjenama visine koje stazu čine uzbudljivim izazovom. Na izazu iz nekih zavoja zaista možete osjetiti pritisak u trbuhu s naglim promjenama nagiba.”

“Ovoga vikenda želim nastaviti graditi na napretku koji smo ostvarili na prve dvije utrke i primijeniti ono što smo naučili u Imoli.”

“Definitivno smo dobro startali u sezonu osvojivši dobre bodove u konstruktorskom poretku tako da ne mogu biti previše razočaran po tom pitanju.”

“Postoje neki elementi na koje se još uvijek navikavam i koji će postati bolji s više vremena iza upravljača. Landovo postolje pokazuje potencijal bolida što je super motivirajuće.”

“Ovo je tek treća utrka i od mene možete očekivati puno više.”

Norris se također veseli stazi u Portugalu na kojoj se prošle godine kvalificirao osmi, 0.005 s iza momčadskoga kolege Sainza, ali nije osvojio bodove jer je završio tek 13. s krugom zaostatka.

“Veselim se povratku u Portugal jer je riječ o stazi koja je dodala nešto drukčije prošlogodišnjem kalendaru”, rekao je Norris.

“Promjene visine na ovoj stazi čine ju zahtjevnom za vožnju s nekoliko slijepih zavoja. Prošle godine su se svi mučili s prianjanjem nakon što je staza dobila novi asfalt pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti ovoga vikenda.”

“Nadam se da ćemo ovoga puta moći malo više pritiskati.”