Norris ljut na sebe zbog propuštenoga trećeg mjesta

Automoto 17. tra. 202118:19 > 18:50
Podijeli:
AP Photo/Kamran Jebreili

Lando Norris priznaje da je jako ljut na sebe zbog pogreške u posljednjem brzom krugu u kvalifikacijama koji ga je mogao dovesti do trećega mjesta, ali je sretan što je McLaren uspio pronaći bolje postavke za svoj MCL35M.

Norris je cijeloga vikenda bio brži od momčadskoga kolege Ricciarda te je bio najbrži u drugom dijelu kvalifikacija u kojem su Hamilton, Bottas i Verstappen vozili na medium gumama, piše MAXF1.net.

Ali u posljednjem brzom krugu u Q3 Norris je odvozio dva najbolja vremena u prva dva sektora i zauzeo drugo mjesto iza vodećega Hamiltona s krugom 1:14.454 koje bi mu na kraju bilo dovoljno za treće mjesto između dva vozača Red Bulla.

Zato mu se računalo njegovo prvo vrijeme u Q3 koje ga je pozicioniralo na sedmo mjesto iza momčadskoga kolege Ricciarda koji ga je pobijedio i u njihovom prethodnom kvalifikacijskom okršaju u Bahrainu.

“Da, prilično sam razočaran, prilično sam ljut na sebe,” rekao je Noris za Sky Sports F1.

“Mislim da je do toga trenutka ovo bio jako dobar dan, momčad je odradila sjajan posao. Znate, bolid je zaista oživio u kvalifikacijama.”

“Puno smo poboljšali bolid od petka, ali sve sam prosuo u tom jednom krugu u kojem nisam smio pogriješiti.”

“Isto je za sve pa je na kraju dana to moja pogreška.”

Norris je dodao da je jako zadovoljan McLarenovim napretkom iako su se kvalificirali na šesto i sedmo mjesto kao i u Bahrainu, ali danas su imali potencijal za treće mjesto.

“Da, zaista sam sretan,” komentirao je Norris.

“Ne sa svojim nastupom, ali s momčadi.”

“Mislim da nismo dobro započeli vikend. Zaista smo se mučili u početku, ali napravili smo puno poboljšanja.”

“Mislim da smo malo bolje razumjeli kako bolid radi i kako ga oživjeti, kako ga dovesti u bolje operativno područje.”

“To je jedna od stvari koje smo morali naučiti u Bahrainu gdje smo se mučili. To smo promijenili ovoga vikenda i odradili smo bolji posao, samo ja nisam odradio svoj dio posla.”