‘Najbolji bolid ikad?’ – Alpineova ambicija za 2022.

Automoto 7. tra. 202113:29
Podijeli:
Izvor: Foto: alpineracing

Upravljački direktor i CEO Alpinea Laurent Rossi istaknuo je ambiciozne planove svoje momčadi za 2022. koja želi načiniti svoj najbolji bolid ikad u godini velike promjene tehničkoga pravilnika, a kaže da imaju plan i viziju za postizanje toga cilja.

Renault već duže vrijeme ističe novi tehnički pravilnik kao svoju priliku za povratak u vrh Formule 1, a ambicije se nisu promijenile ni pod novim imenom Alpine koji predstavlja Renaultov sportski i trkaći brend, piše MAXF1.net.

Alonso je uoči svoga povratka rekao da 2021. ne očekuje velike rezultate, ali da vjeruje da se 2022. mogu boriti za postolja i pobjede dok Rossi dijeli njegove ambicije i smatra da mogu dizajnirati ‘najbolji bolid svih vremena’.

“Znamo da smo više manje dosegnuli kraj s ovim bolidom,” rekao je Rossi za službenu F1 stranicu.

“Radimo na bolidu koji je praktički dosegnuo svoju granicu. To nije najbolji bolid, to vidimo. Ali je dobar bolid.”

Izvor : Hasan Bratic/AP Images

“Cilj je izvući što je moguće više iz toga paketa ove sezone i iskoristiti ga kako bismo fino podesili operacije unutar svoje organizacije, a u međuvremenu se moramo pobrinuti da izgradimo najbolji bolid ikad za iduću eru pravila.”

“Momčad je na mjestu i tu su neki novi ljudi. Marcin [Budkowski] počeo je ostavljati svoj trag u momčadi, zaposlili smo nekoliko visokopozicioniranih inženjera.”

“Zato smo sigurni da će nova majoneza imati dobar okus iduće godine, mi smo Francuzi pa znamo pokoju stvar o majonezi.”

“Imamo plan, imamo viziju. Kad sam tek stigao intenzivno sam razgovarao s Marcinom i pokazao mi je prilično jasan plan za momčad.”

“Razgovarao sam sa svim inženjerima i shvatio da su prilično usklađeni s njim, što je rijetkost, jer sam bio u puno organizacija u kojima menadžment nije usklađen s nižim slojevima organizacije.”

“To mi daje puno samopouzdanja jer imamo plan. Imamo najbolje prakse koje dolaze iz svih momčadi. Imamo ljude koji su radili u najboljim momčadima u posljednje 23 godine. Imamo dvostrukoga svjetskoga prvaka koji će donijeti svoju stručnost.”

“Mislim da smo na prvom koraku dugoga putovanja, ali jako sam siguran u nas.”