Mercedes optužuje Red Bull: Znali su da je Max kriv

Automoto 13. ruj. 202118:30 > 18:311 komentar
Podijeli:
Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images

Mercedesov glavni inženjer operacija na stazi Andrew Shovlin kaže da je Red Bull svojim reakcijama na sudar između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena pokazao da su bili svjesni da je njihov vozač kriv za sudar koji je doveo do odustajanja oba vozača na VN Italije.

Verstappen i Hamilton sudarili su se drugi puta ove sezone u kontroverznom incidentu u Monzi, a Red Bullovi šefovi Christian Horner i Helmut Marko rekli su da je riječ o trkaćem incidentu, piše MAXF1.net.

Suci su nakon saslušanja oba vozača utvrdili da je Verstappen ‘većinski krivac’ za sudar te su ga kaznili s tri mjesta nižom startnom pozicijom za iduću utrku u Rusiji, a Mercedesov Shovlin smatra da je reakcija Red Bullovih šefova potvrdila da su i oni svjesni da je Verstappen kriv za sudar.

“Mi osjećamo da Lewis nije učinio ništa pogrešno i da je Max pretežni krivac za sudar,” rekao je Shovlin.

“Mislim da ako pogledate činjenicu da čak ni Helmut i Christian nisu pokušali okriviti Lewisa, to pokazuje da su znali da je Max kriv jer će pokušati okriviti Lewisa u svakoj prilici.”

“Na kraju, mislim da je incident koštao Lewisa pobjede ili barem sigurnoga drugog mjesta…a tri mjesta kazne možete relativno lako prebroditi ako imate konkurentan bolid.”

“Ali to je sada prošlost.”

“Moramo se pobrinuti da u Rusiji spojimo dobar vikend jer je to mjesto gdje bi naš bolid trebao biti konkurentan.”

“Ali sad već neko vrijeme imamo prilično zamršene utrke. Momčad ne smije izgubiti usredotočenost i moramo isporučiti performanse za koje znamo da možemo isporučiti, performanse koje moramo isporučiti da bismo osvojili oba prvenstva.”

Horner je i nakon odluke sudaca ostao pri svom mišljenju da su za sudar kriva oba vozača.

“Za mene, nakon što sam ponovno pogledao snimku, mislim da je Max zaslužio nešto više mjesta u drugom zavoju,” rekao je Horner.

“Mislim da mu je Lewis dao dovoljno mjesta u prvom zavoju, ali u drugom mislim da mu je mogao ostaviti još malo mjesta.”

“Siguran sam da će drugi vozač misliti drukčije, ali ako objektivno pogledate mislim da je riječ o trkaćem incidentu.”

Komentari

Vaš komentar