McLarenovi vozači zadovoljni prvim testom novoga bolida

Automoto 17. velj. 202111:54 > 12:53
Podijeli:
Foto: Dan Istitene/Getty Images

Lando Norris i Daniel Ricciardo zadovoljni su prvim danom u novom McLarenovom F1 bolidu koji je jučer na Silverstoneu odradio prve kilometre, dan nakon video predstavljanja u Wokingu.

McLaren je prva momčad koja je predstavila novi F1 bolid za 2021. naziva MCL35 koji je prvi McLarenov bolid s Mercedesovim motorom od 2014., a bolid je na kišnom Silverstoneu odradio svojih prvih 100 kilometara.

“Bilo je lijepo vratiti se u trkaći bolid, ali i sjediti u bolidu na kojem su svi tako naporno radili kako bi ga sastavili tako da svim ljudima u momčadi kapa dolje,” rekao je Norris za Sky Sports F1.

“Uvjeti su bili teški za dobiti inicijalni osjećaj za bolid, ali i dalje je bilo divno vratiti se u trkaći automobil, pritiskati ga do granice, malo preupravljanja, malo podupravljanja, to je ono što volim:”

“Ovo je bio prvi dan i važno je sezonu započeti na pravi način. Sad mogu imati veći utjecaj i početi davati svoje povratne informacije kako bismo ovaj bolid učinili što bržim.”

“Još je rano i trebat će nam još puno krugova, ali već imam komentare na udobnost u bolidu i njegove vozne karakteristike. Nemam prigovora, ali još je rano.”

“Bit će blizu i siguran sam da svi rade što jače mogu i pokušavaju pronaći mala poboljšanja. Mi se nadamo da možemo biti malo bolji od njih.”

Ricciardu su ovo bili prvi krugovi u McLarenovom F1 bolidu, a Australac kaže da je zasad sve prošlo glatko.

“Sve je prošlo jako glatko, odradili smo što smo planirali,” rekao je Ricciardo.

“Nismo mogli očekivati više. Sve pomaže kako bih se što prije navikao na momčad.”

“Cilj je da ne paničarimo na startu utrke u Bahrainu.”

“Prošli smo kroz nekoliko scenarija koji bi nas mogli dočekati na trkaćem vikendu. Nemamo odgovarajuću atmosferu, ali pokušali smo ju stvoriti i dodati malo pritiska na sebe.”

Komentari

Vaš komentar