McLaren: ‘Prilično je jasno da se moramo poboljšati’

Formula 1 16. tra. 202122:25 > 22:26
Podijeli:
AP Photo/Kamran Jebreili

Izvršni direktor McLarenove F1 momčadi Andrea Stella kaže da je nakon prvoga dana u Imoli jasno da se moraju poboljšati uoči kvalifikacija, a vozači smatraju da nisu u lošoj poziciji.

McLaren je zauzeo 10. i 13. mjesto na prvom treningu, a Norris je na drugom uspio ući među prvih deset s osmim najbržim vremenom dok je Ricciardo bio tek 18. na medium gumama, donosi MaxF1.net.

Vozačima je jasno da imaju još posla ukoliko žele biti konkurentni u kvalifikacijama, ali smatraju da ne stoje loše kao što vremena sugeriraju.

Težak dan, zbog žutih zastava, crvenih zastava i puno je stvari na kojima moramo raditi,” rekao je Norris.

Ne bih rekao da smo samopouzdani kao prije nekoliko tjedana, ali mislim da se možemo poboljšati uoči sutrašnjega dana i poboljšati bolid.

Nadam se da će mi biti ugodnije u bolidu nakon tih promjena. Ne mislim da smo u lošoj poziciji, ali definitivno imamo posla.

Zaista je lijepo vratiti se na ovu stazu, a dan je bio težak za nas,” rekao je Ricciardo.

Definitivno imamo još posla preko noći kako bismo izvukli više iz bolida. Bio je to težak dan, ali imamo još sutrašnji trening uoči kvalifikacija. Pokušat ćemo riješiti probleme kako bismo bili u boljoj poziciji.

Novi format vikenda s kraćim treninzima u petak znači da moramo biti jako učinkoviti u našem programu,” rekao je Andrea Stella.

Danas smo to skoro uspjeli, ali smo propustili neke stvari zbog crvenih zastava, žutih zastava i prekida zbog virtualnoga sigurnosnog automobila.

Imali smo i probleme s radio komunikacijom koji su zahvatili sve momčadi.

Unatoč problemima, bio je to produktivan dan. Prilično je jasno da postoje područja u kojima se moramo poboljšati uoči kvalifikacija. Sredina poretka čini se vrlo blizu i bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari razvijati.

Kao i obično, moramo izvući najbolje iz kvalifikacija i postaviti se u dobru poziciju za utrku.

Komentari

Vaš komentar