McLaren je ‘nastavio gdje je stao na testiranjima’

Automoto 27. ožu. 202111:48 > 12:02
Podijeli:
Daniel Ricciardo

Lando Norris zadovoljan je prvim danom nove sezone Formule 1 i smatra da je McLaren nastavio tamo gdje je stao na predsezonskim testiranjima, a na drugom slobodnom treningu uspio je razdvojiti Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

McLaren je prošle godine završio treći u poretku konstruktora, a budući da su se za ovu godinu pojačali Mercedesovim motorima od njih se očekivalo da učvrste tu poziciju iza Mercedesa i Red Bulla, piše MAXF1.net.

Prvi znakovi s predsezonskih testiranja bili su vrlo pozitivni jer je bolid bio vrlo pouzdan i brz unatoč promjeni pogonske jedinice, a na Norris je na oba slobodna treninga u petak bio među prva tri.

“Dobar prvi dan u bolidu. Mislim da smo nastavili gdje smo stali na testiranjima što je dobra stvar. Bolid se poboljšao u nekim područjima, što je pozitivno, ali u nekima je postao malo gori. Dan je bio težak za sastaviti dobar krug, ali općenito sam prilično sretan. I dalje nas čeka nešto posla, ali ako uspijemo izvesti sve kako treba nadam se da možemo biti konkurentni. Čini se da smo jako blizu AlphaTauriju, Ferrariju i drugim bolidima tako da će u kvalifikacijama definitivno biti napeto” – rekao je Norris.

Ricciardo je na oba treninga bio sporiji od Norrisa, ali smatra da do prvih kvalifikacija za McLaren može pronaći još brzine.

“Mislio sam da će kraći treninzi biti lakši, s manje vremena na stazi, ali zapravo je bilo prilično kaotično .Osjećate tih pola sata, vrijeme brzo prođe. Mislim da imamo sreće što smo bili ovdje prije dva tjedna. Ja se još uvijek navikavam, i dalje moramo pronaći nekoliko stvari s bolidom i u samome sebi. Na drugom treningu sam napredovao, ali nadam se da ću napraviti još jedan korak uoči kvalifikacija” – zaključio je.