Max: Bacati baklje na stazu je baš glupo

Automoto 4. ruj 202211:05 > 11:06
Podijeli:
Guliver Images

Max Verstappen osudio je svog navijača koji je bacio upaljenu baklju na stazu u Zandvoortu tijekom kvalifikacija za Veliku nagradu Nizozemske. Bacanje baklje na asfalt zaustavilo je kvalifikacije i stvorilo nepotrebne probleme vozačima i organizatorima.

Sve se dogodilo ispred tribine na izlazu iz 12. zavoja. Taj dio staze je pri kraju kruga i tamo je prava stadionska atmosfera. Vjerojatno zbog užarene atmosfere jedan je navijač odlučio na stazu baciti goruću narančastu baklju.

“Dobro je držati baklju neko vrijeme i postoji ograničenje koliko dugo je možete držati. Ali baciti je na stazu je jednostavno glupo. Mislim da je osoba koja je to učinila izbačena. Ne radite to! To nije dobro ni za koga, izbace te i nećeš gledati utrku, za nas je sesija zatvorena jer je opasno ako je nešto na stazi,” rekao je Max Verstappen nakon kvalifikacija.

Slično je rekao i Charles Leclerc, a ovaj potez osudio je i Carlos Sainz.

“Objasnite navijačima kada mogu koristiti baklje, a kada ne. Dobro je da su ga koristili u krugu gdje je Max tek izašao na stazu, ali ne mogu ih upaliti usred utrke ili u krugu kad smo mi usred borbe. Kad vozite 300 na sat, ne trebaju vam nikakve smetnje. Nadam se da će organizatori upozoriti navijače. Naravno, još je važnije da ne budu izbačeni na stazu”, rekao je Carlos Sainz.

VN Nizozemske gledajte na Sport Klubu 2 od 15 sati.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar